Zaak in beeld… muziekschool Ceres, Oudegracht 346-348

Het Museumkwartier staat bekend om haar gezelligheid, veelzijdigheid en natuurlijk kunstzinnigheid. Zo is de Twijnstraat haast een dorpsstraat in de stad. Wij zijn eigenlijk de mensen achter al die prachtige ‘zaken’? Deze keer namen we een kijkje bij Muziekschool Ceres op de Oudegracht en spraken met eigenaar Jan Jacob Zegel..

‘Leerlingen zien optreden maakt me supertrots’

Al zeventien jaar is Muziekschool Ceres actief in twee prachtige monumentale panden aan de Oudegracht in het Museumkwartier. Ook heeft Ceres drie compleet ingerichte oefenruimtes, waar je met je band kunt komen repeteren.

Wat onderscheidt Ceres?

“Het team van Ceres bestaat uit 23 docenten, waardoor we voor veel verschillende instrumenten muziekles aan kunnen bieden. We geven voornamelijk privé-muzieklessen. Volgens ons de beste lesmethode, omdat het meer ruimte biedt voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling van de leerling. Wanneer je je instrument al een beetje beheerst, kun je ook meedoen aan de projecten van ‘Let’s Make Music Together’. In de gezellige huiskamers van twee monumenten aan de Oudegracht wordt lesgegeven in een ontspannen sfeer. De persoonlijke aanpak kenmerkt Ceres. Kleinschalig en toch inmiddels een grote muziekschool. Onze docenten zijn allemaal nog zeer actief in de muziek en zijn daardoor gemotiveerd en inspirerend voor veel leerlingen.”

Hoe ben je in de muziek beland?

“Toen ik klein was, wilde ik altijd brandweerman of voetballer worden. Maar ik werd drummer. Ook niet slecht. Na de basisschool ging ik naar het VWO en daarna naar het conservatorium waar ik Klassiek Slagwerk studeerde. Ik kreeg belangstelling voor muziek toen ik een jaar of 5 was. Het eerste echte instrument dat ik bespeelde was een blokfluit. Verplicht instrument als je naar de muziekschool ging. Ik geef nu les in drums en marimba, maar ik kan ook redelijk goed overweg met een piano, gitaar, basgitaar en nog een paar andere geluiden.”

Wat maakt je trots?

“Het leukste aan les geven bij Ceres vind ik het gebouw en de mensen die er komen. Ik word altijd blij als leerlingen lekker enthousiast muziek willen maken. Het mooiste aan marimba vind ik dat je het instrument met 4 stokken kunt bespelen. Het mooiste aan drums is dat je soms ook lekker even kunt ‘rammen’. Als ik vandaag word gebeld dat ik morgen op kan treden in Paradiso dan zeg ik onmiddellijk JA, omdat ik dat een te gekke zaal vind. Leerlingen zien optreden maakt me supertrots.”

 

Muziekschool Ceres
Voor muziekles en verhuur van oefenruimtes
Oudegracht 346-348
3511 PN Utrecht
030-2400360
info@muziekschool-ceres.nl, www.muziekschool-ceres.nl