Bereikbaarheid

CMU werkt samen met de betrokken partijen aan een goed bereikbaar centrum voor zowel voetganger, fietser, automobilist als de bezoeker die met het openbaar vervoer komt. Hierbij is CMU gesprekspartner op het gebied van (fiets)parkeren, routering, bewegwijzering, looproutes, wegwerkzaamheden en bijbehorende verkeersmaatregelen.

Utrecht is de gezelligste, mooiste én best bereikbare winkelstad van Nederland. Om de weg naar het centrum nog eenvoudiger te vinden, kijkt u op GoedopWeg.nl. Deze website is een initiatief van o.a. gemeente Utrecht, provincie Utrecht en Rijkswaterstaat en biedt routeplanners voor auto, openbaar vervoer en fiets.

 

GoedopWeg.nl & de Reiswijzer

Op GoedopWeg.nl vindt u tevens uitgebreide informatie over werkzaamheden en mogelijke verkeershinder. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Reist u vaak in de regio? Dan kunt u zich ook aanmelden voor de Reiswijzer. Daarmee krijgt u via e-mail persoonlijke informatie over werkzaamheden op uw route. Op GoedopWeg.nl vindt u ook het laatste nieuws op het gebied van bereikbaarheid en een overzicht van opvallende projecten in de regio Utrecht.

Slim Utrecht In-app

Gemakkelijk en voordelig parkeren in Utrecht? Met app Slim Utrecht In van gemeente Utrecht vindt u de kortste weg naar één van de locaties van P+R Utrecht. U kunt hier voordelig parkeren en vervolgens makkelijk met bus of tram heen en weer naar het centrum reizen.

Logistiek makelaar

Ondernemers die naar een slimme en duurzame manier van leveren willen overstappen, kunnen advies vragen aan een ‘logistiek makelaar’ en een beroep doen op bovenstaande subsidieregeling.

Deze kan worden aangevraagd tot aan de invoering van de Zero Emissie zone voor stadslogistiek in 2025. Een mogelijkheid waar veel ondernemers al gebruik van maken, is levering via een stadsdistributiecentrum aan de rand van de stad. Regionaal vrachtverkeer levert daar goederen af die vervolgens gebundeld in kleine voertuigen de stad in worden gebracht.

Graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van de logistiek makelaars vanuit de gemeente Utrecht. Zij helpen u met de voorbereiding op de ZE-zone en alternatieve vormen van bevoorrading, zoals via water of logistieke hubs.

Ook zijn er verschillende subsidies beschikaar. Mail naar logistiekmakelaar@utrecht.nl of bel direct met: 

Berend van Heezik via 06-49319493 (expert logistiek, vervoerders en bevoorrading)  

Ivo Santegoets via 06-29749097 (expert ZZP en MKB)