Start in het hart

Utrecht werkt samen met partners aan een sterk hart van de stad. Onder de noemer Morgen Mooier Maken, slaan de gemeente Utrecht, CMU en VCOC de handen ineen. Op korte termijn willen we de levendigheid in die straten in het centrum terugbrengen waar nu leegstand van winkelpanden het straatbeeld versombert. Denk hierbij aan tijdelijke activiteiten die in leegstaande panden of in de directe omgeving van deze panden plaatsvinden. Dit kan variëren van kunst in de openbare ruimte, pop-ups van de Utrechtse creatieve maakindustrie, ambacht, nieuw ondernemerschap, culturele evenementen.

De pagina Start in het Hart maakt onderdeel uit van deze aanpak. Door panden die op dit moment beschikbaar zijn in het centrum van Utrecht te verzamelen op deze plek én hier alle informatie te bundelen bezorgen wij initiatieven die morgen mooier maken graag een vliegende start in het hart. Kijk voor meer info ook op morgenmooiermakenutrecht.nl

Neem voor meer informatie contact op met een van de makelaars of mail ons. Wij helpen je graag verder zodat jij ook snel kunt starten.

 

Meld je initiatief aan

Wil jij starten in het hart van Utrecht of heb je een idee of concept voor tijdelijke programmering in een leegstaand pand? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Dan kijken wij of we je verder kunnen helpen. Denk bij tijdelijke intiatieven aan:

  • tijdelijke programmering in een pand of in de openbare ruimte < 3 maanden
  • tijdelijke invulling van een pand (pop-up) 3-6 maanden
  • langdurige invulling van een pand > 6 maanden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feiten&Cijfers

Wil je weten hoeveel bezoekers Utrecht centrum trekt of hoeveel toeristen het centrum bezoeken? Alle feiten en cijfers vind je hier.

Funda

Voor een actueel overzicht van alle te koop en te huur staande bedrijfspanden in Utrecht, kijk hier op Funda

Centrumgids

Kijk voor een overzicht van alle winkels in het centrum, op centrumutrecht.nl. Op die pagina vinden bezoekers handige tips en de meest complete winkel- en horecagids van Utrecht. Vermelding in deze gids is gratis voor alle ondernemers in het centrum. Aanmelden van uw winkel of horecagelegenheid kan hier.

Morgen Mooier maken

Morgen Mooier Maken is een initiatief van gemeente Utrecht, Centrummanagement Utrecht en VCOC. Samen lege panden en openbare ruimte tot leven brengen met als doel dat de Utrechtse binnenstad een plek is waar alle Utrechters en bezoekers uit de regio graag komen, elkaar ontmoeten en waar bewoners zich thuis voelen. morgenmooiermakenutrecht.nl

  • Ben je eigenaar van een winkelpand en heb je plannen om woningen boven het winkelpand te realiseren? Of wil je je pand beschikbaar stellen voor een tijdelijke invulling met een initiatief vanuit Morgen Mooier Maken? Kijk hier voor meer informatie en hulp
  • Ben je een kunstenaar of creatieve maker en wil je jouw werk zichtbaar maken in Utrecht? Een leegstaand pand in onze binnenstad kan een mooie oplossing bieden. Op 15 juni heeft de gemeente Utrecht “Het Punt” gelanceerd, een makerspunt om je te verbinden met beschikbaar aanbod en een subsidieregeling. Ga naar Het Punt
  • Subsidieregeling Winkelgebied binnenstad. Een subsidie voor initiatieven die bijdragen aan het versterken van de binnenstad als centrale plek met voorzieningen en activiteiten voor bewoners en bezoekers. Bekijk de mogelijkheden hier

Wij staan voor je klaar

Jeroen Roose-van Leijden

Centrummanagement Utrecht

centrummanager@cmutrecht.nl

tel: 06-39719777

Emiel Fonville

Gemeente Utrecht

e.fonville@utrecht.nl

tel: 06-50748724

Van start in het hart

Saaz Vintage

Aan de Bakkerstraat vind je toffe vintage, home deco en wereldse items met een nadruk op vintage en design. Ga langs bij Saaz Vintage voor die unieke items.

Teatro

Aan de Oudegracht vind je nu Teatro. In dit kleinschalige theater kun je kijken naar leuke theatervoorstellingen maar je mag ook gewoon langskomen om te borrelen.

Het Brocante Kamertje

Ben je opzoek naar verrassende voorwerpen voor jouw interieur? Kom langs bij Het Brocante Kamertje op de Zadelstraat

Ondernemersverhalen

'Hier vind je nog passie voor het vak'

“Wij zijn echt thuis in het Vredenburgkwartier. Horeca aan de gracht, kunstenaars en freelancers in De Planeet, de winkeltjes op de Willemstraat en natuurlijk de Zakkendragersteeg die zich staande weten te houden naast de grote ketens en horecabedrijven hier. Hier vind je nog zó veel passie voor het vak. (Mari De Lorenzo – The Bookie)

Ruud en Betty Reijers van Piunte Juwelier centrumondernemers

‘De aankoop van het pand was een gouden zet’

“Voor ons en de klanten is dit een fijne plek en dat al meer dan 60 jaar. Midden in het Domkwartier én met een prachtig uitzicht op de Dom. Onze winkel was en is een blijvertje. Zeker in onze branche is het belangrijk om met een fysieke winkel op een goede plek in de stad te zitten.  De aankoop van het pand, was een gouden zet.”  (Ruud Reijers – Punte Juwelier)

'Utrecht voelt als een warm bad'

“Ik werd op slag verliefd op het pand op de Choorstraat. Ook het pand op Twijnstraat nummer 1 voelde meteen goed, samen met nog een pand op de Biltstraat. Door de fijne en snelle samenwerking met JB Retail hebben we hierdoor drie locaties van Stach kunnen vestigen. Alle filialen van Stach zijn gevestigd in een hoekpand. Zo komt het gevoel van de oude kruidenierswinkel weer terug.” (Stach Schaberg – Stach)

Centrumkwartieren

Te Huur

Te Koop

Makelaars