Start in het hart

Panden die op dit moment beschikbaar zijn in het centrum van Utrecht hebben wij hier verzameld. Door op één plek alle informatie te bundelen bezorgen wij je graag een vliegende start in het hart. 

Neem voor meer informatie contact op met een van de makelaars of mail ons. Wij helpen je graag verder zodat jij ook snel kunt starten.

Neem contact op

Wil jij starten in het hart van Utrecht? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden in het centrum.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Feiten&Cijfers

Wil je weten hoeveel bezoekers Utrecht centrum trekt of hoeveel toeristen het centrum bezoeken? Alle feiten en cijfers vind je hier.

 

Funda

Voor een actueel overzicht van alle te koop en te huur staande bedrijfspanden in Utrecht, kijk hier op Funda

 

Centrumgids

Kijk voor een overzicht van alle winkels in het centrum, op centrumutrecht.nl. Op die pagina vinden bezoekers handige tips en de meest complete winkel- en horecagids van Utrecht. Vermelding in deze gids is gratis voor alle ondernemers in het centrum. Aanmelden van uw winkel of horecagelegenheid kan hier.

 

Wij staan voor je klaar

Jeroen Roose-van Leijden

Centrummanagement Utrecht

centrummanager@cmutrecht.nl

tel: 06-39719777

Emiel Fonville

Gemeente Utrecht

e.fonville@utrecht.nl

tel: 06-50748724

(Binnenkort) van start in het hart

Frontstreet

Binnenkort kunnen sneakers worden gekocht bij Frontstreet op Voorstraat 5.

Centrumkwartieren

Ondernemersverhalen

'Ik ben thuis in twee stadskwartieren.'

“Wat mij trekt aan het Universiteitskwartier is de reuring en de diversiteit aan mensen. Het is centrum maar er zijn bijna geen grote ketens. De Voorstraat is een prachtige locatie en ik zou nergens anders liever zitten dan hier. Geen straat in Utrecht kenmerkt zich zo door het unieke aanbod aan zaken.” (Hensley Dirks – Voortuin, Stathe, Back&Fourth)

'Deze stad heeft het karakter van een dorp.'

“Elkaar begroeten, dat is Utrecht. Dat heb je niet in andere steden in Nederland. Wij, de ondernemers in het Domkwartier, hebben goede contacten. We letten op elkaar en we helpen elkaar. Het is een kleine wereld in Utrecht. Ik voel me hier als ondernemer erg veilig en prettig.” (Amin Mayahi – Republic Dutch)

'Utrecht is ons stadsie, hier zijn we thuis'

“De Twijnstraat is een van de leukste winkelstraten van Utrecht, met een hele leuke mix van verschillende soorten winkels. Veel kleinere ondernemers en niet veel grote ketens. Dat maakt dat er een ‘buurtgevoel’ heerst. De straat kent in normale tijden wel toerisme, met name in de zomer -onder andere omdat het in het museumkwartier ligt, maar heeft vooral veel lokale klanten. De toeristen die naar het museumkwartier komen of specifiek naar de Twijnstraat zijn ook net wat anders dan de massatoeristen.” (Kim en Linda Kuo – Banana’s)

'Verrast worden door bijzondere concepten'

“Bijna iedere winkelstraat kun je kopiëren en plakken naar een andere stad. Maar als je door de stad loopt, wil je verrast worden door bijzondere winkels. Je bent een schatzoeker. Winkelen is in De Rode Winkel een totaalervaring. We hebben bij de verbouwing stevig geïnvesteerd in duurzaamheid, zodat we een zo klein mogelijke voetafdruk achterlaten. Dat past bij wat we verkopen: geen massaproducten; broeken die lang meegaan.” (Daan Broekman – De Rode Winkel)

'Hier vind je nog passie voor het vak'

“Wij zijn echt thuis in het Vredenburgkwartier. Horeca aan de gracht, kunstenaars en freelancers in De Planeet, de winkeltjes op de Willemstraat en natuurlijk de Zakkendragersteeg die zich staande weten te houden naast de grote ketens en horecabedrijven hier. Hier vind je nog zó veel passie voor het vak. (Mari De Lorenzo – The Bookie)

Ruud en Betty Reijers van Piunte Juwelier centrumondernemers

‘De aankoop van het pand was een gouden zet’

“Voor ons en de klanten is dit een fijne plek en dat al meer dan 60 jaar. Midden in het Domkwartier én met een prachtig uitzicht op de Dom. Onze winkel was en is een blijvertje. Zeker in onze branche is het belangrijk om met een fysieke winkel op een goede plek in de stad te zitten.  De aankoop van het pand, was een gouden zet.”  (Ruud Reijers – Punte Juwelier)

'Utrecht voelt als een warm bad'

“Ik werd op slag verliefd op het pand op de Choorstraat. Ook het pand op Twijnstraat nummer 1 voelde meteen goed, samen met nog een pand op de Biltstraat. Door de fijne en snelle samenwerking met JB Retail hebben we hierdoor drie locaties van Stach kunnen vestigen. Alle filialen van Stach zijn gevestigd in een hoekpand. Zo komt het gevoel van de oude kruidenierswinkel weer terug.” (Stach Schaberg – Stach)

Te Huur

Te Koop

Makelaars

Castanea Bedrijfsmakelaars
Arena 300
1213NW Hilversum
035-6460050
info@castanea.nl