Demonstratie ‘Unmute Us’ in centrum Utrecht

Op zaterdag 11 september organiseert de evenementenbranche weer een demonstratie in Utrecht onder de naam Unmute Us. De route is dezelfde als die op 21 augustus. Dit kan hinder opleveren. De politie en gemeentelijk toezichthouders zijn hierbij aanwezig ten behoeve van een ordelijk verloop en zij zullen ook de verkeersmaatregelen nemen. De gemeente en de Lees verder… »


Gevangenis Wolvenplein overgedragen aan AM

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op woensdag 1 september de penitentiaire inrichting aan het Wolvenplein in Utrecht overgedragen aan gebiedsontwikkelaar AM. Het complex verloor na ruim 150 jaar haar functie en werd in 2020 door het Rijk op de markt gebracht. De tender voor de transformatie is begin juni gewonnen door AM met een gemengd stedelijke programma Lees verder… »


Ideeën gezocht voor nieuwe bestemming Magazijn De Zon

Het voormalige gebouw van de Bibliotheek en boekwinkel Broese krijgt vanaf 2025 een nieuwe invulling. Om te bepalen wat er uiteindelijk in komt, vraagt de gemeente inwoners, ondernemers en bezoekers mee te denken over de invulling van het pand. Hiervoor zijn er dit najaar verschillende momenten gepland. Meld je aan voor een bijeenkomst en/of vul Lees verder… »


Struinen in de Tuinen Utrecht 2021

Een bonte verzameling van Utrechtse tuinen en bijbehorende optredens vormt het prachtige programmeringsboeket van Struinen in de Tuinen 2021. Meer dan tachtig Utrechters slaan zondag 5 september de tuinhekken open en toveren hun buitenruimte om tot podium, geheel coronaproof. Zondag 5 september kan men op avontuur naar cultuur. Tijdens Struinen in de Tuinen verwelkomen gastvrije Lees verder… »


nijntje museum tijdelijk in voormalige bibliotheek Utrecht

Tijdens de uitbreiding en herinrichting van het nijntje museum verhuist het kindermuseum tijdelijk naar de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht 167 in Utrecht. Naar verwachting gaan daar half november de deuren open. Het Centraal Museum Utrecht werkt aan de eerder aangekondigde uitbreiding en herinrichting van het nijntje museum. Deze uitbreiding is nodig omdat het huidige Lees verder… »


Subcultures wint Google Golden Pin Award

Google kiest 12 Nederlandse winnaars op basis van creativiteit, slimme online strategie en goede klantreviews Google reikt dit jaar voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Utrecht gaat de award naar de spellenwinkel ‘Subcultures’ in Utrecht. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens Lees verder… »


Twee keer Werelderfgoed voor Utrecht

De Neder-Germaanse Limes, de oude Romeinse grens door Nederland en een deel van Duitsland, is vandaag door het Werelderfgoedcomité uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. De beslissing komt een dag nadat Unesco de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de Werelderfgoedlijst plaatste. Daarmee heeft Utrecht er nu twee werelderfgoederen bij. Maar liefst vier terreinen in de gemeente zijn onderdeel Lees verder… »


Prognose juli 2021 toerisme Nederland

Hoeveel internationale en binnenlandse verblijfsbezoekers kan Nederland dit jaar in totaal verwachten? Wat is er tot nu toe bekend en wat is de impact van de meest recente ontwikkelingen op de aantallen bezoekers die Nederland dit gehele jaar aandoen? Hoe is dit in vergelijking met vorig jaar en met 2019, een ‘normaal’ toeristisch jaar? Hieronder Lees verder… »


Straten rond TivoliVredenburg & HC aantrekkelijker met kunst en groen

De gemeente Utrecht, TivoliVredenburg, Klépierre en direct omwonenden gaan samen de straten rond het muziekgebouw en Hoog Catharijne aantrekkelijker maken. Het eerste zichtbare resultaat van deze gezamenlijke aanpak is een muurschildering op de gevel van TivoliVredenburg in de ‘Hollandse Toren’. Het ontwerp van de muurschildering is van Hansje van Halem en wordt uitgevoerd door het Lees verder… »


Webinar Back in Better Business

Samen met vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht, INretail, Amersfoort Jazz en de KvK, namen Maryse François en Jeroen Roose-van Leijden namens CMU op 9 juli deel aan de webinar “Back in Better Business” van de Provincie Utrecht. Hierbij werd gesproken over de enorme gevolgen voor binnensteden tijdens en na de coronacrisis als gevolg van de Lees verder… »