Utrecht investeert in een leefbare en levendige stad

Utrecht investeert in 2023 extra in de aanpak van de grootste uitdagingen van deze tijd: de groeiende kansenongelijkheid, de woningnood en de klimaatcrisis. Ook trekt het stadsbestuur meer geld uit voor een leefbare en levendige stad, het versterken van de gemeentelijke organisatie en de ondersteuning van inwoners die minder goed mee kunnen komen. In 2023 Lees verder… »


DUIC naar winkelpanden Achter Clarenburg

Mede dankzij ons project Morgen Mooier Maken worden steeds meer leegstaande panden in de binnenstad gevuld met diverse projecten, anders dan winkels. Zo betrekt de redactie van De Utrechtse Internet Courant binnenkort twee winkelpanden op Achter Clarenburg. De krant wil daarmee hun journalistiek nog dichter bij Utrechters brengen. Onder de paraplu van ‘Nieuws in de Lees verder… »


Overlegorgaan binnensteden pleit voor blijvende ondersteuning

Het Centrum Overleg Provincie Utrecht (COPU) heeft in een brief aan de Provincie Utrecht, opgeroepen de komende jaren aandacht te blijven besteden aan versterking van vitale binnesteden, levendige dorpskernen en toekomstbestendige (winkel)gebieden. De oproep staat in het licht van de komende provinciale statenverkiezingen in maart 2023 en is mede opgesteld door Centrummanagement Utrecht. Nu de Lees verder… »


Rondje Singel: de singel als decor van zijn eigen feest

Op 10 en 11 september viert Utrecht de singel met de stad. Met het Rondje Singel wordt het uitgestelde openingsfeest van de singel uit 2020 én een weekend feest als onderdeel van Utrecht900 samengebracht. De singel is namelijk onlosmakelijk verbonden met 900 jaar stadsrechten en is de kers op de taart van 15 jaar bouwen Lees verder… »


Centraal Museum verrijkt stationsgebied met kunst

Het Centraal Museum presenteert vanaf 20 juli Podium Centraal Museum: een sokkel in het stationsgebied van Utrecht waar kunst uit de collectie letterlijk een podium krijgt. Het eerste werk dat te zien zal zijn is de Clay Stoel van de in Utrecht wonende ontwerper Maarten Baas. De grote, rode stoel stond voorheen op het Nicolaaskerkhof, Lees verder… »


Voetgangersgebied in de binnenstad groter en fiets langer welkom

Vanaf 1 augustus 2022 verandert het voetgangersgebied in de binnenstad. Het gebied wordt uitgebreid met een aantal straten en de tijdstippen voor fietsers veranderen. Lopen en fietsen Het winkelgebied in de binnenstad is een druk gebied. ’s Ochtends en ’s avonds kunnen voetgangers en fietsers het gebied samen gebruiken. In de middag is het te Lees verder… »


Meer lopen, fiets meest gebruikt

Utrechters zijn relatief gezien vaker gaan lopen binnen de stad. Dit blijkt uit de monitor Mobiliteit die de gemeente Utrecht elk jaar uitbrengt. Lopen is in 2020 toegenomen met 9 procentpunt naar 36% ten opzichte van het jaar ervoor. De coronamaatregelen hebben hier waarschijnlijk aan bijgedragen. De fiets is nog steeds de meest gebruikte vervoerwijze Lees verder… »


Nieuwe aanpak bedrijfsafval

Per 15 juli veranderen de aanbiedtijden en -locaties voor bedrijfsafval in Utrecht. Ook moeten alle ondernemers die binnen de singels gevestigd zijn hun bedrijfscontainers vanaf die datum voorzien van een identificatie-sticker. Hiermee wordt het mogelijk bedrijfsafvalcontainers te herleiden naar de eigenaar. Met deze nieuwe regels wil de gemeente de toenemende overlast in de openbare ruimte Lees verder… »


Extra steun voor ondernemers en inwoners

Utrecht investeert de komende maanden nog eens 3,3 miljoen euro om ondernemers en inwoners die het zwaar hebben te helpen. Inwoners met een laag inkomen krijgen compensatie voor de sterk gestegen energiekosten. Daarnaast krijgen ondernemers gratis advies en ondersteuning bij het verduurzamen van hun bedrijfspand en het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Ook ondernemers in de Lees verder… »


Expositie over verduurzaming monumenten vanaf 4 juli in Stadskantoor

Het duurzaam maken van monumenten: het kan wel! Dat is te zien in de reizende expositie Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt. De expositie staat deze zomer in het Stadskantoor van Utrecht. De gemeente Utrecht heeft meer dan 3.000 monumenten. Het toekomstbestendig maken van deze monumenten door het relatief hoge energieverbruik omlaag te Lees verder… »