Input Tweede Kamerdebat goed opgepikt in de media

De e-mail en daarmee de input die wij vanuit verschillende organisaties en de politiek in de grote steden hebben gestuurd naar de landelijke politiek, is landelijk goed opgepakt door de pers. Vorige week is in de Tweede Kamer gesproken over de ‘Contouren aanpak herstructurering winkelgebieden in binnensteden en kernen’, de brief die staatssecretaris Mona Keijzer op 12 Lees verder… »


Tiende Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. De Open Tuinendag geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere stadstuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn. In de binnenstad van Utrecht zijn 47 tuinen en hoven te bezoeken.Afgelopen jaar moest deze dag door corona worden Lees verder… »


Cultuur op meer plekken in Utrecht

Utrecht gaat culturele activiteiten op meer plekken in de stad mogelijk maken. Bijvoorbeeld in bibliotheken, nachtclubs, kerken en leegstaande panden. Met een nieuwe subsidie voor organisatoren van deze activiteiten, wil het college de programmeercapaciteit in de stad tijdelijk flink vergroten voor de Utrechtse makers en hun publiek. Veel programma’s zijn vanwege de sluiting door corona Lees verder… »


Aanpak kwetsbare winkelgebieden

Om een aantal winkelgebieden extra te ondersteunen, heeft het Utrechtse college de “Aanpak kwetsbare winkelgebieden” vastgesteld. In dit programma worden zes winkelgebieden benoemd die extra aandacht kunnen gebruiken de komende jaren. Dit wordt per winkelgebied, waaronder de binnenstad, samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden verder uitgewerkt. Daarna volgt de uitvoering en daarvoor is een Lees verder… »


Input vanuit steden voor debat herstructurering winkelgebieden

Afgelopen week is in de Tweede Kamer gesproken over de ‘Contouren aanpak herstructurering winkelgebieden in binnensteden en kernen’, de brief die staatssecretaris Mona Keijzer op 12 mei stuurde. Ter voorbereiding van deze bespreking hebben we vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven en Utrecht via een email input geleverd voor het debat vanuit de wethouders EZ, de centrummanagementorganisaties Lees verder… »


Wolvenplein: wonen, werken, horeca, buurtruimtes én een loopbrug

De markante penitentiaire inrichting aan het Wolvenplein in Utrecht krijgt een nieuwe eigenaar. Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het complex omdat het haar oorspronkelijke functie heeft verloren. Het terrein is gegund aan gebiedsontwikkelaar AM uit Utrecht. Na een voorselectie op kwaliteit van de plannen voor herontwikkeling, bracht deze partij het hoogste bod uit. PlannenHet plan van AM Lees verder… »


Utrecht 900: groot feest met alle Utrechters

Volgend jaar is het 900 jaar geleden dat Utrecht stadsrechten kreeg. Dat historische feit, wordt in 2022 overal in de stad groots gevierd. Tijdens Stadsdag (2 juni) werd de kick-off van de campagne gevierd. Burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein gaven het startsein. Zij nodigen alle Utrechters uit om de 900ste verjaardag volgend jaar Lees verder… »


10-punten herstelnota met voorstellen voor college en gemeenteraad

Centrummanagement Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland, INRetail, de Samenwerkende Utrechtse Musea en Utrecht Marketing hebben gezamenlijk een herstelnota gestuurd naar wethouder Klaas Verschuure, de rest van het college en de Utrechtse gemeenteraad. Nu de samenleving steeds meer opengaat is het goed om vooruit te kijken en te werken aan het economisch herstel in het centrum van Lees verder… »


Groen en autovrij Beurskwartier

Het Beurskwartier wordt een splinternieuw stadsdeel in het centrum van Utrecht. De levendige groene wijk op loopafstand van Utrecht Centraal wordt autovrij, richt zich met name op bewoners die houden van stedelijk leven en die de voorkeur geven aan lopen, fietsen, OV en deelautogebruik ten opzichte van autobezit. Het hoogstedelijke gebied krijgt grote en kleine Lees verder… »


Kamerlid De Jong op werkbezoek in binnenstad

Maandag 17 mei organiseerde INretail een werkbezoek aan de Utrechtse binnenstad voor Romke de Jong, sinds de verkiezingen Tweedekamerlid van D66. Centraal stond de vraag wat winkels en steden nodig hebben om te kunnen herstellen van de coronacrisis. Aanpak schulden en leegstand nodig Ondernemingen hebben enorme schulden opgebouwd en er is een plan nodig met politieke Lees verder… »