Landelijk crisisnummer

De overheid heeft eind februari een crisisnummers geopend voor alle vragen over het coronavirus: 0800-1351 Het loket is ook te bereiken via https://www.kvk.nl/coronaloket


NOW-loket open vanaf 6 april

Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf maandag 6 april een aanvraag indienen bij UWV. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt Lees verder… »


Utrecht, zorg goed voor elkaar

Deze poster, met deze tekst is inmiddels al veelvuldig te zien in Utrecht. De poster is een variant op een bekende affiche van Dick Bruna en krijgt in deze coronatijd een tweede leven dankzij Marije Lieuwens. Zij heeft duizenden posters laten drukken om Utrecht een hart onder de riem te steken. Het is de bedoeling Lees verder… »


CMU en Utrecht Marketing presenteren gezamenlijke campagne ‘Utrecht verbindt!’

Uit respect voor de veerkracht en de creativiteit van Utrechtse ondernemers en bewoners in deze onwerkelijke periode is Centrummanagement Utrecht (CMU) samen met Utrecht Marketing en de gemeente Utrecht de campagne ‘Utrecht verbindt!’ gestart. Met deze campagne willen we op utrechtverbindt.nl een podium bieden aan alle positieve initiatieven van ondernemers en bewoners in deze ingewikkelde Lees verder… »


Decathlon blijft open

Decathlon, en dus ook vestiging Vredenburg, heeft besloten haar winkels open te houden. De sportwinkel wil ook tijdens de coronacrisis blijven voldoen aan haar missie om het plezier en de voordelen van sport toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen. Daarnaast bestaan er momenteel wereldwijd verschillende initiatieven waarbij de Easybreath snorkelmaskers wordt ingezet in de Lees verder… »


Culturele Zondag @Home

Door de coronacrisis moesten de deuren van alle culturele instellingen sluiten. Maar gelukkig is Omdenken een echte Utrechtse uitvinding. Voor Culturele Zondagen (CZ) is dan ook een nieuwe vorm bedacht. De missie blijft onveranderd – het culturele aanbod in de stad op een toegankelijke manier aanbieden – maar dat gebeurt deze keer anders dan je Lees verder… »


ShopWorks helpt Utrechtse ondernemers

Veel winkels zijn gesloten of sluiten hun deuren. Om nog omzet te kunnen blijven maken is online verkoop dan een uitkomst. Echter niet iedere winkel heeft een webshop en het maken er van is niet eenvoudig. Gelukkig is daar het Utrechtse bedrijf ShopWorks dat zijn hulp aanbiedt tijdens deze coronacrisis, en aanbiedt gratis drie webshops Lees verder… »


Ocean MKB Steunfonds steunt MKB-bedrijven

Het Ocean MKB Steunfonds. Een initiatief om de zwaarst getroffen branches en MKB-bedrijven in deze extreme tijden bij te staan en te helpen. Daarvoor werd een fonds met een mediawaarde van ruim 10 miljoen euro bruto opgezet, dat in april en mei van dit jaar door getroffen bedrijven ingezet kan worden. In de eerste week Lees verder… »


Noodmaatregel per 6 april van kracht

Ondernemers met een dalende omzet door de coronacrisis kunnen vanaf 6 april bij het UWV een aanvraag indienen om de loonkosten tot maximaal 90 procent vergoeden. Dit maakte minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dinsdag bekend. De totale NOW-maatregel is hier te lezen Door deze ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid’ (NOW), zouden Lees verder… »


Google Mijn Bedrijf: bedrijf tijdelijk gesloten instellen

Als je bedrijf tijdelijk gesloten is vanwege de coronamaatregelen, dan is het handig om dit ook aan te geven op de vermelding in Google Mijn Bedrijf. Hieronder 2 manieren om dit te doen en wat te doen als je in de horeca gaat bezorgen of laat afhalen. Bedrijf als ‘tijdelijk gesloten’ markeren In Google Mijn Lees verder… »


Utrechtse marktkramen krijgen hulp met bezorging van thuisboxen

Lokale Utrechtse marktkramen zien een grote terugloop van klanten. Markten worden zelfs worden gesloten vanwege de coronacrisis. En dit terwijl veel marktkraameigenaren een vitaal beroep hebben doordat ze inwoners van Utrecht van levensmiddelen voorzien en veel marktbezoekers graag lokale ondernemers willen ondersteunen. Daarom is het Utrechtse innovatiebureau Forty in samenwerking met marktkramen vandaag De Markt Lees verder… »