Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum welkom in Utrecht

Het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum en de gemeente Utrecht hebben een intentieovereenkomst getekend voor de komst van dit rijksmuseum naar Utrecht. In het iconische Magazijn De Zon, voorheen de plek van de Openbare Bibliotheek en boekhandel Broese, hoopt het museum vanaf 2025 zijn deuren te openen voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum is nu nog gevestigd in Lees verder… »


Nieuwe subsidie voor duurzame evenementen

Vanaf 3 april start Utrecht met een nieuwe subsidie om evenementen in de stad te verduurzamen. De stad wil organisatoren zo stimuleren om evenementen duurzamer te organiseren. Denk hierbij aan herbruikbare bekers, ander materiaalgebruik, verminderen van afval, hergebruik van grondstoffen stimuleren, water, energie, mobiliteit en eten en drinken. Er is in totaal €250.000,- beschikbaar voor Lees verder… »


Fietsparkeerverbod in het Stationsgebied

De gemeente voert een fietsparkeerverbod in voor het Stationsgebied. Geparkeerde (snor)fietsen en bromfietsen buiten vakken, rekken, nietjes en inpandige stallingen hinderen de toegankelijkheid van de openbare ruimte. Daarnaast moeten mensen de kantoren, de winkels en de stationshal veilig kunnen verlaten in geval van nood. Het verbod geldt vanaf 10 maart 2023. Het fietsparkeerverbod geldt voor Lees verder… »


Grote stijging fietsendiefstallen in Utrecht

Het aantal fietsdiefstallen is in Utrecht in 2022 met ruim 35 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Deze stijging kom na een jarenlange daling sinds 2013. Uit de cijfers lijkt het dat de meeste fietsen in 2022 werden gestolen in het centrum. Daarbuiten concentreerden diefstallen zich vaak rond drukke plekken zoals stations en Lees verder… »


Meedenken over nieuw ontwerp Park Paardenveld

De gemeente gaat een nieuw ontwerp maken voor Park Paardenveld. Het park moet straks een volwaardig stadspark zijn met in alle seizoenen van het jaar, voor jong en oud, een fijne plek om te ontspannen, te sporten, elkaar te ontmoeten en te genieten van de natuurgroen. Om zoveel mogelijk wensen en ideeën voor het nieuwe Lees verder… »


Hinder tijdens grote werkzaamheden in 2023

De gemeente Utrecht werkt op verschillende plekken aan een mooie, gezonde en bereikbare stad. Ook in 2023 wordt er volop gewerkt in de hele stad. Ook voor de binnenstad staan projecten ter verbetering van de openbare ruimte en wegen op het programma. Zo wordt dit jaar de watergang van de Van Sijpesteijntunnel verbreed waarmee een Lees verder… »


Stakingen en gevolgen voor inzameling afval

Vanaf dinsdag 31 januari staken ambtenaren van Stadsbedrijven/Gemeente Utrecht. De staking duurt t/m maandag 6 februari. De stakingen hebben invloed op het ophalen van afval, het schoonhouden van de straten, de openingstijden van de afvalscheidingsstations, de groenwerkzaamheden en de havendienst. Stadsbedrijven/Gemeente Utrecht blijven te allen tijde gladheidsbestrijding uitvoeren en ook blijven we de nood- en Lees verder… »


La Vuelta Holanda sluit af met positieve cijfers

Op 19 augustus 2022 ging de Spaanse wielerronde La Vuelta van start in Nederland. De provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda vormden het podium voor dit unieke sportevenement. De afgelopen maanden is het project afgerond en geëvalueerd en zijn de resultaten vastgelegd in het eindrapport. Projectorganisatie La Vuelta Holanda spreekt Lees verder… »


Renovatie voormalige pand H&M Oudegracht Utrecht afgerond

In het centrum van Utrecht is het voormalige H&M-winkelpand gerenoveerd en ontwikkeld tot een nieuwe winkelruimte. In het rijksmonument uit de 17e eeuw opent dit voorjaar van 2023 een vestiging van de warenhuisketen TK Maxx. De winkel heeft straks een oppervlakte van 1.800 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Het pand is van binnen compleet Lees verder… »


Utrecht biedt financiële steun aan maatschappelijke instellingen

De gemeente Utrecht stelt voor 2023 geld beschikbaar voor maatschappelijke organisaties in de stad om ze tegemoet te komen in de sterk gestegen kosten van afgelopen jaar. Zo wil de gemeente voorkomen dat instellingen die van belang zijn voor de stad dit jaar in de problemen komen. Voor de steun aan instellingen die acuut in Lees verder… »