Begroting 2024: blijven investeren in de toekomst

Utrecht presenteert een sluitende begroting voor 2024. Dit ondanks tegenvallende inkomsten vanuit het Rijk en de val van het kabinet. Die situatie zorgt voor extra tegenvallers voor alle gemeenten in Nederland. De gemeente presenteerde donderdag 14 september een sluitende begroting voor 2024 en blijft investeren in haar topprioriteiten: kansengelijkheid, passende en betaalbare woningen en het Lees verder… »


Werk bij Stadhuisbrug weer van start

Na een zomerstop gaat het herstel van de werfkelders bij de Stadhuisbrug weer verder. Snel hierna volgen de kelders richting de Choorstraat. Ook worden drie bomen aan de werf gekapt, voordat het herstel van de walmuur tussen Stadhuisbrug en Bezembrug start. Er komen drie nieuwe bomen terug. De straat ligt open, maar de winkels blijven Lees verder… »


Camera’s om vrachtauto’s in centrum automatisch te beboeten

Utrecht krijgt eind dit jaar negentien kentekencamera’s in de binnenstad. Deze worden gebruikt om vrachtauto’s te beboeten als zij rijden op plekken waar het vrachtautoverbod geldt. Het OM en de lokale driehoek met de burgemeester, politie en officier van justitie hebben hiervoor toestemming verleend. Verkeersmaatregelen om Utrechts erfgoed te beschermen Als je over de Utrechtse Lees verder… »


Utrechts Ombudsloket van start

Sinds 1 september kunnen alle inwoners van Utrecht terecht bij het Utrechts Ombudsloket. Voorzitter Alma van Bommel: “Als mensen zich benadeeld voelen door de uitvoering van gemeentebeleid kunnen ze bij ons terecht. We luisteren en geven advies. Waar misstanden zijn, kan het loket bijdragen aan beter contact tussen de gemeente en de inwoners van de Lees verder… »


Wandel mee door de geschiedenis van warenhuis Magazijn De Zon

Theatergezelschap Stadsavonturen verzorgt op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, drie theaterwandelingen door Magazijn De Zon, het oude pand van V&D aan de Stadhuisbrug. Veel Utrechters kennen dit gebouw als de voormalige vestiging van de bibliotheek en boekhandel Broese, maar van omstreeks 1900 tot 1973 was het een warenhuis van V&D. Deze sfeer kun je opsnuiven Lees verder… »


Jos van Dijck 100 jaar thuis in de Bakkerstraat

CMU feliciteert dé hoedenzaak van Nederland: Jos van Dijck die op 13 augustus 100 jaar bestond! En prachtige prestatie en een fantastisch feit dat er nog echte familiebedrijven bestaan. Daar mogen Francesco Baldi en zijn familie heel erg trots op zijn! En dat zijn wij in het centrum zeker ook! In de jaren twintig en Lees verder… »


Vacature: bestuurslid CMU

Ben jij een gedreven en enthousiaste persoon die hart heeft voor het bruisende centrum van Utrecht? Heb je oog voor ondernemerschap, community-building en het stimuleren van de lokale economie? Dan is dit jouw kans om een actieve rol te spelen in de groei en ontwikkeling van ons prachtige centrum. Binnen het bestuur van CMU komen Lees verder… »


Montmartre aan de gracht

Houd je van schilderen, schetsen, tekenen én Utrecht, kom dan op zondag 20 augustus naar het Museumkwartier in Utrecht. Van 12:00 – 17:00 uur vindt daar dan ‘Montmartre aan de gracht’ plaats. Waan je in Franse sferen tijdens dit evenement waarbij op acht verschillende locaties in het kwartier schildersezels worden geplaatst en kunstenaars de meest Lees verder… »


Resultaten van het bewonersonderzoek 2023

Het centrum van Utrecht is dé plek waar retail, horeca, cultuur, kantoren en andere bedrijven zich vestigen. Een bruisend centrum biedt deze voorzieningen niet alleen voor lokale bewoners aan, maar trekt ook bezoekers van buitenaf aan.  In de groei die Utrecht doormaakt realiseert Centrummanagement Utrecht (CMU) zich dat die aantrekkelijkheid voor bezoekers op sommige momenten druk Lees verder… »


Grote internationale aandacht voor de Visdeurbel 2023  

De visdeurbel is dit jaar weer massaal omarmd door Utrechters en daarbuiten. Vanwege de natte en koude start van het voorjaar barstte vanaf half april in alle hevigheid van vele vissoorten de trek los. Mensen belden ruim 105.000 keer aan om vele duizenden vissen door de sluis te helpen. Dat is zelfs meer dan het Lees verder… »