Tien praktische tips voor ondernemers in deze tijd

Vanuit CMU zetten we alles op alles om ondernemers daar waar mogelijk te voorzien van praktische adviezen en ondersteuning. De periode rondom de feestdagen is voor veel ondernemers (economisch) van groot belang. Daarom hebben we 10 praktische adviezen nog even voor op een rijtje gezet. Ruim twintig winkels zijn op vrijdag en zaterdag een uur Lees verder… »


Inpakwinkels in leegstaande panden

Tijdens feestmaand december hebben we in het centrum drie inpakwinkels geopend. Hiermee zijn deze panden weer even gevuld, bezoekers bieden we extra service en ondernemers kunnen meer klanten in hun winkels bedienen omdat er meer ruimte en grotere doorloop is. Vanaf donderdag 3 december om 16:00 uur kunnen bezoekers hier terecht om hun cadeaus gratis Lees verder… »


Kom op tijd, kom gespreid en check het deurbeleid

Zoals je hebt kunnen horen en zien doen we er alles aan om de verwachte drukte rondom de feestdagen in goede banen te leiden. Uiteraard uit veiligheid en om een ‘topomzet’ te kunnen garanderen. Zo duren aanbiedingen langer en roepen de winkeliers mensen op om niet tot het laatste moment te wachten met hun aankopen. Lees verder… »


Wat denk jij?

column Arjan Kleuver Het is onze eerste coronacrisis. Niemand, geen ondernemer, geen regering, geen gemeente, geen dagjesmens, geen marketingbureau, geen dokter en zeker ook geen centrummanagementorganisatie is ooit eerder met zo’n situatie geconfronteerd. En dus wekt het geen verwondering dat de meest gestelde vraag – wat denk jij? – was in de afgelopen maanden. Van Lees verder… »


Winterschool: gratis webinars online marketing

Ondernemers hoeven deze winter niet stil te zitten, want het hulpprogramma van Nu Digitaal wordt in samenwerking met de Google Digitale Werkplaats uitgebreid met een ‘Winterschool’. Tijdens de Winterschool geeft Google een serie praktische online marketing webinars met handige tips voor ondernemers. De Winterschool gaat van start op woensdag 25 november en loopt t/m vrijdag Lees verder… »


Black Friday 2020 eerder en langer

Uit representatief onderzoek van INretail blijkt dat acties rond Black Friday in dit coronajaar een week eerder starten en tot wel een week langer doorlopen. Winkels willen per se bezoekerspieken voorkomen en sturen aan op spreiding. Samenwerking voor veilige stratenMode-, schoenen- en sportwinkels, maar ook woonwinkels op boulevards en tuincentra doen alles aan een coronaveilig Lees verder… »


3 miljoen euro noodsteun voor Utrechtse cultuur- en erfgoedsector

Utrecht trekt 3 miljoen euro uit om instellingen in de cultuur- en erfgoedsector te helpen die financiële schade hebben opgelopen door de uitbraak van het coronavirus. De gemeente bood al eerder financiële steun, toen de sector in het voorjaar vanwege het coronavirus de deuren moest sluiten. De noodsteun geldt voor instellingen die van groot belang Lees verder… »


Festival Tweetakt verplaatst naar juni 2021

Vanwege de huidige ontwikkelingen in de coronasituatie lijkt het er op dat veel van de huidige restricties in het voorjaar nog steeds zullen gelden. Festival Tweetakt wil voorkomen dat het festival opnieuw afgelast moet worden en heeft daarom besloten om het festival te verplaatsen naar zaterdag 12 juni t/m zondag 4 juli 2021. “Hoewel we beseffen dat deze Lees verder… »


Zodra het kan: verruimde terrassen langer mogelijk

Zodra de landelijke maatregelen het toelaten, kunnen Utrechtse horecaondernemers tot 1 april 2021 gebruik maken van tijdelijk verruimde terrassen. Aanvankelijk gold die verruiming tot 1 november aanstaande, maar het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om die periode tot de start van het nieuwe terrassenseizoen te verlengen. De tijdelijke verruiming van de terrassen werd Lees verder… »


Help mee en laat bezoekers uit stad en regio tijdig hun inkopen doen

Wij willen bezoekers uit stad en regio de komende periode oproepen om tijdig en straks niet allemaal tegelijk de inkopen voor de feestmaanden te doen. Op deze manier spreiden we het bezoek en maken we het voor iedereen mogelijk om aangenaam en ontspannen inkopen te te doen voor de feestdagen in het centrum van Utrecht. Als Lees verder… »