Speciale editie Kleur de Stad

Kleur de Dom! Dit najaar zetten we tussen 12 december en 5 januari de westzijde van deDomtorenin het licht tijdens de 4e én voorlopig laatste editie van Kleur de Stad. Iedereen krijgt, net als tijdens de voorgaande edities, de kans om -aan de hand van een kleurplaat- kleur te geven aan de stad en in het bijzonder Lees verder… »


Utrecht verruimt aanbod gehandicaptenparkeerplaatsen 

De gemeente Utrecht gaat het aanbod aan gehandicaptenparkeerplaatsen verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de stad goed bereikbaar blijft voor mensen met een beperking, komen er bij zo veel mogelijk publieke voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum, bioscoop en theater, minimaal twee gehandicaptenparkeerplaatsen. Dit is opgenomen in de nieuwe richtlijnen die onlangs door het college van B&W Lees verder… »


Recordcijfers voor de Utrechtse visdeurbel

De visdeurbel was dit jaar weer enorm in trek bij Utrechters en daarbuiten. Ondanks de vele natte perioden dit voorjaar, trok de onderwatercamera bij de Weerdsluis niet eerder zoveel bezoekers uit binnen- en buitenland.


Catharijnesingel: inrichten als bestemming

De Catharijnesingel wordt vanaf 2025 afgesloten voor doorgaand auto- en motorverkeer. Zoals de gemeente het omschrijft, wordt de Catharijnesingel hiermee een bestemming en niet meer een route. Er komt een verbod op doorrijden tussen de Spoorstraat en de Stationsstraat. De woningen, parkeergarages en het logistieke centrum in de buurt van Hoog Catharijne blijven bereikbaar. Als Lees verder… »


Verscherpte milieuzone en zero-emissiezone definitief

De gemeente Utrecht heeft de verkeersbesluiten voor de milieuzone en de zero-emissiezone vastgesteld en het ontheffingenbeleid voor beide zones goedgekeurd. De toegangseis van de milieuzone voor personenauto’s op diesel wordt per 1 januari 2025 verscherpt en stapsgewijs wordt een zero-emissiezone voor bestelauto’s en vrachtauto’s ingevoerd. Vanaf 1 januari 2025 geldt de blauwe milieuzone. Personenauto’s op Lees verder… »


17e-eeuws rioolstelsel onder oude gebouwen Tivoli opengemaakt

Tijdens de verbouwing van panden aan Oudegracht 245 is een zeer groot en uniek gangenstelsel opengemaakt. Het betreft een bakstenen riool uit de 17e eeuw, onder het gebouwencomplex waarin tot 2013 Tivoli gevestigd was. Het riool was sinds de jaren tachtig bekend, maar door de huidige verbouwing is het gehele stelsel opnieuw toegankelijk en brengt Lees verder… »


Voorjaarsnota Utrecht: financieel moeilijk tijden  

De gemeente Utrecht zit in een financieel moeilijke periode door bezuinigingen vanuit het Rijk, maar blijft investeren in de toekomst. Dat staat in de voorjaarsnota 2024. “Het college moet stevige financiële maatregelen nemen om het huishoudboekje op orde te brengen en te kunnen blijven investeren in de stad. Dat zijn lastige keuzes die veel Utrechters Lees verder… »


Demonstratie Rave voor de Rafelranden

Aanstaande zaterdag vindt weer de demonstratie Rave voor de Rafelranden plaats. Zij houden een optocht met 14 voertuigen en naar verwachting 1000 deelnemers. Het doel van de demonstratie is het behouden van bestaande vrijplaatsen en te zorgen dat er in een groeiende stad ook ruimte blijft voor nieuwe vrijplaatsen. Het kan voor omwonenden, ondernemers en Lees verder… »


Utrecht Monitor 2024: Een hoge score op brede welvaart, maar er zijn ook zorgen

Deze week verscheen de Utrecht Monitor 2024, waarin de gemeente Utrecht met cijfers en trends laat zien hoe de stad ervoor staat. In de monitor wordt onder meer ingegaan op persoonlijk welzijn, onderwijs, gezondheid, sociale samenhang, milieu, arbeidsmarkt, economie en veiligheid. Door zo breed naar de Utrechtse maatschappij te kijken geeft de monitor inzicht in Lees verder… »


Kosten herstel wervengebied naar beneden bijgesteld

Het herstel van werfkelders ligt op schema: 18 kelders zijn hersteld, 12 kelders worden nu opgeknapt en er zijn 22 herstelplannen gereed. Keldereigenaren weten de subsidieregeling voor kelderherstel te vinden: er is voor circa € 3,4 miljoen aan subsidies uitgekeerd. Dit meld de gemeente Utrecht. Hiermee blijft het wervengebied veilig en blijft dit bijzondere erfgoed Lees verder… »