Domkwartier

In het hart van de stad Utrecht ligt het historische Domkwartier. Het kwartier strekt zich uit van het verborgen Broodhuis en Mariaplaats tot de Pieterskerk en het Hieronymusplantsoen. Met haar schilderachtige monumenten, authentieke winkels en bijzondere horeca is het een opvallend stadskwartier.

Naast dat je er kunt dwalen door de gezellige straatjes en smalle steegjes, geeft het kwartier een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van het Utrechtse centrum én kun je er ontzettend fijn wandelen, lunchen, shoppen en borrelen.

Het Domkwartier ontleent zijn naam aan hét icoon van Utrecht: de Dom. In het kwartier wordt maandelijks door een groep betrokken ondernemers nagedacht manieren om het kwartier te versterken en te promoten.

Vanaf het Domplein loop je zo naar de Oudegracht aan de Werf, Museum Speelklok en de Zadelstraat – de oudste bestrate winkelstraat van Utrecht. Aan het Domplein en in de straten eromheen, vind je genoeg restaurants, eetcafés en kroegen.

Het Domkwartier wordt actief gepromoot op internet via de sociale mediakanalen. Voor de herkenbaarheid is gekozen voor één look & feel.

Contactpersoon is centrumcoach Jacqueline Bots

Jacqueline Bots centrumcoach@cmutrecht.nl 06-33011991

 

 

Domkwartier (pdf)
Website
Instagram
Facebook