Jaarverslag

Op deze pagina kunt u onze jaarverslagen teruglezen en de magazines die we tot 2020 vier keer per jaar uitbrachten. Naast ons magazine verscheen ook maandelijks een digitale nieuwsbrief. Sinds maart 2020 zijn wij volledig overgestapt op onze digitale magazine dat sinds die tijd wekelijks verschijnt.

Investeren in het centrum

Elf jaar is het inmiddels geleden dat we op die eerste maandag in maart onze handtekeningen zetten bij de notaris. Centrummanagement Utrecht was geboren en daarmee stond ook de afspraak die ieder jaar te vieren op diezelfde dag. Ditmaal ging een wens van ons in vervulling en mochten we iedereen ontvangen in onze prachtige Bieb op de Neude. En prachtig resultaat van wat samen investeren in het centrum oplevert.

Een nieuw begin

Tien jaar CMU, we vierden het op 9 mei 2022 in Museum Speelklok, net als tien jaar geleden. Gelukkig, na een jaar van afwezigiheid. Gelukkig konden we ook deze keer weer een jaarboekje uitbrengen waar in we terugblikken op de afgelopen 10 jaar en we vooruitkijken naar onze activiteiten in 2022 en verder. Corona ligt hopelijk defeinitief achter ons. Tijd voor een nieuw begin.

Zin in Utrecht

Ons laatste jaarboekje dat werd uitgedeeld tijdens onze jaarbijeenkomst in Theater Kikker in maart 2020. Daarna hebben we ons twee jaar met evenveel inzet voor andere zaken ingezet in het centrum... Maar was er geen bijeenkomst en hebben we geen jaarboekje uitgebracht.

Jaarverslag CMU 2018 vooruitblik 2019

Een nieuwe stijl...

In dit jaarverslag kijken we terug uit op het afgelopen jaar en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2019. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, gaat de aandacht in deze editie vooral uit naar een frisse nieuwe aanpak van het centrummanagement in Utrecht.

We kijken vooruit...

In dit jaarverslag over kijken we terug op 2017 en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2018. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, gaat de aandacht in deze editie vooral uit naar de ontwikkeling van ons centrum en vragen we ons af hoe we willen dat het historische centrum er in 2030 uit ziet.

5 jaar CMU... We hebben heel wat bereikt

Jaarverslag en Jubileumuitgave waarin we terugblikken op 5 jaar centrummanagement in Utrecht en vooruitkijken naar wat ons nog te doen staat. Naast feiten en cijfers, in deze editie bijdragen van voorzitter Jacques Blommendaal, centrummanager Jeroen Roose - van Leijden vanuit CMU. Karel V directeur Leo Hollman laat traditioneel vanuit de horeca zijn licht over 5 jaar CMU schijnen terwijl Ronald Besemer van Toerisme Utrecht én Utrecht Marketing het afgelopen jaar doorneemt. In deze editie ook de eerste centrummanager van Utrecht : Jorine de Soet. Zij stond aan de wieg van centrummanagement toen het nog in oprichting was. Verder aan het woord: Alan Gommers (Fondsmanager Ondernemersfonds Utrecht), Jan Hagenouw (Belangenvereniging Hoog Catharijne) en Culturele Zondagen. En verder stellen wij nogmaals onze kwartiermakers voor en bieden we een overzicht van de behaalde resultaten tussen 2012 en 2017.

Utrecht inspireert...

In dit jaarverslag kijken we terug op 2015 en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2016. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, gaat de aandacht in deze editie vooral uit naar de voortschrijdende samenwerking tussen verschillende partijen in het centrum van Utrecht.

We pakken door

In dit jaarverslag kijken we terug uit op 2014 en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2015. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, gaat de aandacht in deze editie vooral uit hoe we samen het centrum maken.

Goed op weg...

In dit jaarverslag kijken we terug uit op 2013 en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2014. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, gaat de aandacht in deze editie vooral uit naar de stappen die we namen die bijdragen aan het economisch functioneren van het centrum en het opbouwen van nieuwe samenwerkingssrelaties. Kortom: de mooiste muziek maak je samen.

En verder...

In dit jaarverslag kijken we terug uit op 2012 en blikken we vooruit naar onze activiteiten in 2013. Naast feiten en cijfers, resultaten en verslagen, blikken we in deze eerste editie vooral uit het bijzondere eerste jaar van ons bestaan. Kortom: samen onderweg naar de nieuwe binnenstad.

Winter 2019

Winter 2019? Inmiddels is het bijna winter 2021. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat wij actueler in onze berichtgeving zijn geworden én gebleven. Onze digitale nieuwsbrief verschijnt sinds maart 2020 wekelijks.

Najaar 2019

Zestig jaar in het hart van de stad, nu in het hart van ons blad: in gesprek met Ruud Reijers van Punte Juwelier. Tips van bezoekers en ondernemers moeten meer zin in Utrecht opleveren en hoe wij online marketing en sales van onze ondernemers ondersteunen. Je leest het binnenkort hier.

Zomer 2019

Een beter moment hadden we niet kunnen kiezen voor ons gesprek met ondernemersechtpaar Van Doorn van Broese. Hoe houd centrummanager Jeroen Roose-van Leijden het hoofd koel? Hoe bestuurlid Marjolein Veenhof het centrum schoon en bereikbaar wil houden. Je leest het hier.

Voorjaar 2019

Waarom is het toch zo leuk op het terras van The Bookie? Wat is Cor Jansen van plan met Utrecht Marketing? Spierballentaal van Arjan Kleuver. Waarom heeft het centrum meer bezoekers en evenementen nodig? Wat is nou weer het Unikwartier? Je leest het hier!

Winter 2018

In het laatste nummer van 2018 maken we kennis met Olle Verschoof, rector van het U.S.C., nemen we afscheid van Schoonheim & De Vink, feliciteren we Sebastiaan van Pommeren en keken we rond in Exploris Hotel Utrecht op de Potterstraat. Verder onder andere meer over het inzamelen van bedrijfsafval.

Herfst 2018

Wendy de Rooy vertelt waarom het zo leuk ondernemen is in de Hardebollenstraat, Merel over haar conceptstore MUS op de Lijnmarkt en een kijkje bij de 95 jaar oude hoedenzaak Jos van Dijck. Verder de eerste column van voorzitter Arjan Kleuver, een Stip op de Horizon van de VCOC en nog veel meer.

Centrum Magazine Utrecht editie zomer 2018 is een uitgave van Centrummanagement Utrecht

Zomer 2018

In ons zomernummer maken we kennis met de nieuwe voorzitter van CMU: Arjan Kleuver. Daarnaast leest u het laatste woord van onze oud voorzitter Jacques Blommendaal en komen we erachter wat fondsmanager Alan Grommers zo Awesome vindt. We gingen op bezoek bij Hensley Dirks, mede-eigenaar van drie mooie horecagelegenheden in de stad. Patrick Levering doet ons de Groeten uit Utrecht en nog veel meer.

Voorjaar 2018

In deze editie veel aandacht voor de bereikbaarheid van Utrecht centrum. Zo leest u over de uitbreiding van de voetgangerszone sinds 1 mei, besteden we aandacht aan de bereikbaarheid van publiekstrekkers en komt de bevoorrading van de binnenstad aan bod. Daarnaast namen we een kijkje bij Atelier Living in het Museumkwartier en gingen we in gesprek met scheidend CMU-voorzitter Jacques Blommendaal. Verder in de ze editie heel veel nieuwe winkels.

Winter 2017

In deze editie lees je waarom Knus voor Ingmar Creutzberg niet knus genoeg kan zijn en gingen we op safari door Wijk C. Ook namen we een kijkje in de Telingstraat waar de prachtige winkel van Serena Kok zit: Mermaidy. Sarah Vehmeijer neemt ons mee van de Huiskamer naar de Stijlkamer in het prachtige vernieuwde Hoog Catharijne en Kees van Staa vertelt ons meer over de welbekende Multicopy op de Drift. Verder bijdragen van Jeroen Roose - van Leijden, Tom Broekman, Trude Maas en Jacques Blommendaal.

Herfst 2017

Het NFF is weer afgelopen. De bladeren vallen weer van de bomen. De paarden van Sint Maarten en Sint Nicolaas staan al weer te trappelen van ongeduld. Winter Utrecht is al weer in voorbereiding. Het wordt weer knus in de stad, en zeker in het weekend van 16 en 17 december. Tijd dus voor de herfsteditie Centrum Magazine Utrecht. Naast voorpret over Knus, deze keer een kijkje bij Bananas op de Twijnstraat, Café Fier achter het Stadhuis op de Korte Minrebroederstraat en fietsten we langs bij U-stal Zadelstraat, waar overigens nu de nieuwe stadsplattegrond onder meer te vinden is.

Zomer 2017

We zijn de zomer weer begonnen met een goedgevulde zomereditie! Ook voor deze editie doken we weer de stadskwartieren in. Zo namen we een kijkje bij The Domestic Botanist op het Jansveld en in het Museumkwartier laat Reinhard Frans zien hoe innovatie de winkel is. Een stukje Finland ontdekten we in het Stadhuiskwartier en bij Vis 'n Friet op de Vismarkt eet je vanzelfsprekend duurzaam verantwoord. Op onze cover stralen vader en zoon Broekman, in het hart van ons magazine vertellen ze over hun passie.

Voorjaar 2017

Het eerste nummer van 2017 is uit! Deze keer met nog meer aandacht voor de mensen die het centrum zo leuk maken! Zo straalt Lindsey Knoop op de voorpagina en vertelt ze in het hart van het blad over haar trots: haar winkel Tenue de Ville op de Oudegracht 259 in het Domkwartier. Daarnaast komen nog meer ondernemers uit de verschillende stadskwartieren aan het woord: Héron Petit Restaurant in het Museumkwartier, Jet & de Juffrouw uit het stadhuiskwartier, polette in het Vredenburgkwartier en nieuwkomer LUCAS in het Universiteitskwartier. Verder een artikel over Guuerilla Marketing, de nieuwste winkels en natuurlijk weer bijdragen van Utrecht Marketing, Ondernemersfonds Utrecht, VCOC en meer.

Winter 2016

In deze winterse editie meer info over de winterse feesten die zich de komende tijd in het centrum afspelen, nemen we een kijkje in Wijk C bij MoMs en gaan we verder de kwartieren in. Want vanaf deze editie heeft elk Stadskwartier zijn eigen pagina waar je kunt lezen wat er te doen is en welke winkel we deze keer in de spotlight zetten.

Herfst 2016

Weer verder doorontwikkeld en met een nieuwe naam: CENTRUM MAGAZINE. We hopen hiermee nog meer het magazine van en voor de ondernemers in het centrum van Utrecht te zijn. Nu nog meer nieuws over en vanuit de Stadkwartieren, Toerisme, Cultuur, Winkels, Veiligheid, Bereikbaarheid en Leefbaarheid. In deze edite onder meer een mooi interview met Amin Mayahi van Republic Dutch uit het Domkwartier.

Zomer 2016

In het laatste nummer van CMU Magazine een interview met Gijs Werschkull van Gys, columns van OfU, VCOC en CMU, een overzicht van nieuwe winkels en nieuws over en uit het centrum van Utrecht.

CMU Magazine Voorjaar 2016

CMU Magazine Winter 2015

CMU Magazine Najaar 2015

CMU Magazine Zomer 2015

CMU Magazine Voorjaar 2015

CMU Magazine Winter 2014

CMU Magazine Najaar 2014

CMU Magazine Herfst 2014

CMU Magazine Zomer 2014

CMU Magazine Voorjaar 2014

CMU Magazine Winter 2013

CMU Magazine Najaar 2013

CMU Magazine Zomer 2013

CMU Magazine Voorjaar 2013

CMU Magazine Winter 2012

CMU Nieuwsbrief Najaar 2012

CMU Nieuwsbrief Najaar 2012

CMU Nieuwsbrief Zomer 2012

CMU Nieuwsbrief Voorjaar 2012