Ondersteuning online marketing en sales

De opkomst van smartphones en mobiel internet is de manier waarop we leven drastisch aan het veranderen. Gemiddeld checken we 150 keer per dag onze mobiel en besteden we er 177 minuten op. Ook de manier waarop we consumeren is hierdoor veranderd. Online vergelijken we producten en diensten, en vervolgens kopen we op een moment en plaats naar keuze. Zowel on- als offline.

Om succesvol in te kunnen spelen op de nieuwe consument biedt Centrummanagement Utrecht ondernemers in het centrum een supportprogramma aan op het gebied van online marketing en sales. Onderdeel van het programma is een pakket aan hulpmiddelen. Het doel van dit programma is om jou als ondernemer te helpen bij het benutten van online kansen.

Hieronder vind je een overzicht van alle hulpmiddelen.

Trainingen

Hoe hard het coronavirus ons ook raakt, we leren er ook weer van. Bijvoorbeeld dat er online veel kansen liggen!

CMU helpt je graag deze kansen te benutten. Na de zomer starten we daarom weer met nieuwe trainingen. Tijdens deze trainingen leer je alles over de mogelijkheden van online ondernemen. De kennis die je opdoet, breng je direct in de praktijk. Om de trainingen te financieren en te zorgen dat jij gratis kunt deelnemen, willen we gebruik maken van de SLIM-regeling. Met deze regeling wil de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een leerrijke werkomgeving stimuleren in het MKB. We zijn op zoek naar ondernemers die met hun bedrijf hieraan willen deelnemen. Hoe meer bedrijven meedoen, hoe groter de kans dat we de subsidie ontvangen. Uiteraard kan ook één van je medewerkers straks aan de trainingen deelnemen.

Heb je interesse? Neem dan per e-mail of telefoon contact op met Jeroen via centrummanager@cmutrecht.nl of 06-39719777.

Digitale marketing Coach

Geen tijd om een training bij te wonen of ga je liever zelfstandig aan de slag? Alle ondernemers kunnen gratis gebruik maken van de digitale marketing Coach van GetOn.

Waar de Coach jou mee helpt

Bij online marketing komt veel kijken. Met een persoonlijk stappenplan en concrete doelen krijg je hier meer grip op.

Je start met het verbeteren van je prestaties op Google Mijn Bedrijf en Facebook. Aan de hand van tips en tricks leer je alles over het nut en de noodzaak van bedrijfsvermeldingen. Zo leer je o.a. hoe je het verzamelen van recensies het beste kan aanpakken.

Om beter gevonden te worden in Google leer je hoe je de inhoud en de technische prestaties van je website kan verbeteren. Verder krijg je tips en tricks over social media. Dit helpt je om hier optimaal gebruik van te maken. Met de Coach beheer je daarnaast ook eenvoudig je vermeldingen op Google Mijn Bedrijf en Facebook. Zo bespaar je tijd en hou je klanten up-to-date met actuele informatie. Meld je hier aan voor de digitale Coach.

 

Vind een partner

Verbeter je liever jouw prestaties in samenwerking met een partner? Dan bieden we je hulp aan bij het vinden van een geschikte partner. Op basis van je wensen en budget creëren we de optimale match.

Hoe het werkt

Stap 1 – Geef ons je wensen aan

Op basis van je wensen zoeken wij passende partners.

Stap 2 – We stellen de beste partners aan je voor

Je ontvangt van ons een aantal offertes.

Stap 3 – Jij kiest de partner die het beste bij je past

Nadat je de offertes hebt vergeleken kies je de partner die het beste bij je past.

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Is er sprake van een match? Dan rekenen wij een fee aan de partner die jij hebt gekozen.

Vind hier een partner.

 

Hulp bij inkopen

Orderchamp

Ben je op zoek naar inspirerende merken met unieke producten? Neem dan eens een kijkje op Orderchamp. Orderchamp is een online marktplaats waar je gemakkelijk inkopen kan doen bij meer dan 300 inspirerende merken met 20.000 unieke producten.

Hoe het werkt:

Stap 1 – Meld je aan

Gratis toegang voor alle retailers.

Stap 2 – Eén checkout bij meerdere leveranciers

Direct afrekenen bij verschillende merken zonder extra accounts aan te maken. De meeste merken hanteren een minimum van nog geen 200 euro.

Stap 3 – Veilig afgehandeld en geleverd
De leverancier krijgt pas uitbetaald als jij de order ontvangen hebt.

Profiteer van alle voordelen die normaal alleen weggelegd zijn voor grote spelers. Meld je hier gratis aan.

Online marketing scan

Waar liggen de online kansen voor jouw bedrijf? Krijg inzicht en concrete aanbevelingen met de online marketing scan. De volgende kanalen komen aan bod:

Google Mijn Bedrijf

Ontdek of je betrouwbaar overkomt in Google en wie lokaal het beste wordt gevonden, jij of je concurrenten.

Facebook

Hoe presteert jouw Facebook-pagina? Ontdek hoe betrokken mensen zijn bij jouw berichten en hoe je sneller ontdekt wordt door nieuwe klanten.

Vraag gratis een scan aan

Is er nog geen scan voor je gedaan? Vul dan hier je gegevens in en dan voeren we alsnog een scan voor je uit. Binnen een paar dagen ontvang je van ons de scan in de vorm van een rapport. Het rapport is handig om te hebben indien je van plan bent om deel te nemen aan de trainingen.

Advertentietegoeden en 4 inzichten

Google lanceert vele initiatieven om te helpen tijdens de coronacrisis. Zo heeft het bedrijf onlangs aangekondigd $800 miljoen te committeren aan ondersteuningsinitiatieven voor MKB-bedrijven, gezondheidsorganisaties en overheden. Een gedeelte hiervan zal gebruikt worden om Google Ads advertentietegoeden te vergeven in de hoop dat dit iets van de uitdagingen en kosten zal verminderen.

Google probeert daarnaast bedrijven te helpen in deze onzekere periode door verschillende inzichten te delen. Hier zijn er vier die kunnen helpen in contact te komen en te blijven met uw klanten. Lees verder.

Michael Lek blogt

Michael is een online marketing specialist en mede-oprichter van GetOn. GetOn is een gratis digitale marketing Coach die lokale bedrijven helpt beter vindbaar en zichtbaar te worden op het internet. Bijvoorbeeld door het bouwen van een webshop. Na jarenlang voor grote merken te hebben gewerkt wil hij met GetOn ervoor zorgen dat lokale bedrijven niet verdwijnen en kunnen blijven concurreren met bedrijven als Amazon en Zalando.