Parkeren

Gemakkelijk en voordelig parkeren in Utrecht? Met app Slim Utrecht In vind je de kortste weg naar één van de locaties van P+R Utrecht. Je kunt hier voordelig parkeren en vervolgens makkelijk met bus of tram heen en weer naar het centrum reizen. Lees hier verder.

Parkeren in Utrecht hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Met de gratis ParkU-app kun je gebruik maken van premium parkeerplaatsen in de stad. Het zoeken naar een parkeerplaats behoort hierdoor tot het verleden, doordat eenvoudig een parkeerplaats kan worden gereserveerd. In tachtig procent van de gevallen tegen een voordeliger tarief!

Ook Parkbee biedt een goedkopere en handige manier van parkeren. Je bespaart zowel tijd als geld door te parkeren in de goedkoopste parkeergarages van Utrecht. ParkBee parkeergarages zijn tot wel 50 procent goedkoper dan het straattarief en vaak vele malen goedkoper dan commerciële parkeergarages. Je kunt bij veel ParkBee parkeergarages ook je parkeerplek reserveren. Meer info en vrije plekken vind je hier: https://parkbee.com/nl/parkeergarages?l=Utrecht&date=2019/05/14+12:00

Parkeergarages

Een overzicht van de parkeergarages in en om het centrum vind je hier.

Fietsparkeren

Utrecht centrum is goed te bereiken met de fiets. Er zijn veel openbare fietsenstallingen waar je fiets schoon en droog staat. Bij deze fietsenstallingen zijn de mogelijkheden en service zeer uitgebreid. Ook worden er in het centrum op de verschillende pleinen regelmatig pop-up fietsenstallingen gerealiseerd. Voor meer informatie over stallen en bereikbaarheid per fiets op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/fiets/fiets-stallen/

Daarnaast heeft Utrecht als eerste stad ter wereld een p-route voor fietsers. Via digitale borden op straat word je doorgestuurd naar vrije ruimte in fietsenstallingen. Deze informatie vind je ook erug via de nieuwe app ‘P-route fiets’. Zo check je thuis al of je favoriete stalling nog plek heeft. De appU is te downloaden via:

de store van Android
de App Store
de Windows Store