Parkeren

Utrecht biedt tal van mogelijkheden om voordelig te parkeren. Zo vind je met de app ‘Slim Utrecht In’ de kortste weg naar één van de locaties van P+R Utrecht. Je kunt hier voordelig parkeren en vervolgens makkelijk met bus of tram heen en weer naar het centrum reizen. Lees hier verder.

Daarnaast is het al voor 15 euro mogelijk een plek te reserveren in de parkeergarage van Hoog Catharijne. In september is parkeren hier nog goedkoper: bezoekers kunnen hier bij een besteding van 20 euro in Hoog Catharijne 2 uur gratis kunnen parkeren.

Ook Parkbee biedt een goedkopere en handige manier van parkeren. Je bespaart zowel tijd als geld door te parkeren in de goedkoopste parkeergarages van Utrecht. ParkBee parkeergarages zijn tot wel 50 procent goedkoper dan het straattarief en vaak vele malen goedkoper dan commerciële parkeergarages. Je kunt bij veel ParkBee parkeergarages ook je parkeerplek reserveren. Meer info en vrije plekken vind je hier.

Parkeergarages

Een overzicht van de parkeergarages in en om het centrum vind je hier.

Fietsparkeren

Utrecht centrum is goed te bereiken met de fiets. Er zijn veel openbare fietsenstallingen waar je fiets schoon en droog staat. Bij deze fietsenstallingen zijn de mogelijkheden en service zeer uitgebreid. Ook worden er in het centrum op de verschillende pleinen regelmatig pop-up fietsenstallingen gerealiseerd. Voor meer informatie over stallen en bereikbaarheid per fiets, kijk hier.

Daarnaast heeft Utrecht als eerste stad ter wereld een p-route voor fietsers. Via digitale borden op straat word je doorgestuurd naar vrije ruimte in fietsenstallingen. Deze informatie vind je ook erug via de nieuwe app ‘P-route fiets’. Zo check je thuis al of je favoriete stalling nog plek heeft. De appU is te downloaden via:

de store van Android
de App Store
de Windows Store

P+R Locaties Utrecht = Goedkoop Parkeren

De P+R’s rond Utrecht zijn een aantrekkelijke en goedkope mogelijkheid om te parkeren. Vanaf hier zijn deelfietsen beschikbaar om (buiten openbaar vervoer om) naar het centrum te fietsen. Daarnaast kost een hele dag parkeren slechts 6 euro wanner je met 5 personen met het openbaar vervoer naar het centrum van Utrecht gaat. Utrecht heeft momenteel 4 P+R terreinen, te weten :

P+R Utrecht Leidsche Rijn

Stockholmstraat 1, 3543 KG Utrecht
P+R Leidsche Rijn is een kleine vrij nieuwe P+R in Leidsche Rijn
Aantal parkeerplaatsen: 70
Meer informatie over P+R Leidsche Rijn

P+R Science Park Utrecht Uithof

Universiteitsweg, Utrecht
P+R Science Park ligt bij de Uithof aan de oostkant van Utrecht.
Aantal parkeerplaatsen: 500
Meer informatie over P+R Science Park

P+R Utrecht Papendorp

Mercatorlaan, 3528 BL Utrecht P+R Papendorp is een redelijk grote P+R aan de westkant van Utrecht.
Aantal parkeerplaatsen: 500
Meer informatie over P+R Papendorp

P+R Utrecht Westraven

Griffioenlaan 1, 3526 LA Utrecht
P+R westraven is een prima P+R aan de zuidkant van utrecht. De grootste P+R van de stad!
Aantal parkeerplaatsen: 1385
Meer informatie over P+R Westraven