Zaak in beeld… Atelier Living

Het Museumkwartier staat bekend om haar gezelligheid, veelzijdigheid en natuurlijk kunstzinnigheid. Zo is de Twijnstraat haast een dorpsstraat in de stad. Wij zijn eigenlijk de mensen achter al die prachtige ‘zaken’? Deze keer namen we een kijkje Atelier Living, Twijnstraat 71 en gingen in gesprek met oprichters Floor en Rick.

‘Wij zetten een fris concept neer in het Museumkwartier’

Hoe zou jij Atelier Living omschrijven? 

“Bij Atelier Living kom je voor dat leuke cadeau voor jezelf of voor een ander. Het is een winkel waar je terecht kunt voor een gevarieerd assortiment aan originele hebbedingen, woonaccessoires en onze eigen producten.”

Een webshop met een winkel of andersom?

“Wij Floor & Rick zijn de oprichters Atelier Living. Beide afkomstig uit de fashion, zijn al meer dan een jaar bezig met een concept. Wij zijn begonnen met onze webshop. Nadat deze gelijk aansloeg, hebben wij besloten om snel mogelijk te beginnen met een winkel in onze stad Utrecht.”

Waarom op de Twijnstraat?

“Omdat wij bijna elke dag kwamen op de Twijnstraat, wilde wij niks liever dan daar een winkel te beginnen.  Wij houden van enorme drukte en veelzijdigheid die deze straat te bieden heeft. Wij hopen dan ook dat onze winkel een mooie aanvulling kan zijn op wat de Twijnstraat nog miste: een leuke cadeauwinkel.”

Wat voegt jullie bedrijf / jullie concept toe aan het Museumkwartier

“Wij proberen een fris concept neer te zetten in het Museumkwartier, met een gevarieerd aanbod. Wij proberen tegenwicht te bieden tegen de one-size-fits-all-winkels in het centrum. Deze missen vaak een verrassingselement. Wij geloven erin dat deze winkels vroeg of laat de Utrechters gaat vervelen. Wij willen proberen onze klanten elke maand een nieuwheid en verscheidenheid aan te bieden. Hopelijk komt uiteindelijk heel Utrecht voor een leuk cadeau bij ons.”

Waar ben je trots op?

“Wij besteden veel aandacht aan de uitstraling van onze winkel. Wij proberen elke maand origineel, apart en verassend te zijn met nieuwe producten. Op dit moment hebben wij onze eigen kaarten collectie en hopen deze binnenkort aan te vullen met onze eigen biologische geurkaarsen.”

Ook deze winkel is te vinden op onze winkelgids www.centrumutrecht.nl