Zaak in beeld… Bananas

‘We zijn foodies in hart en nieren’

Een Aziatische food shop noemen de zussen Kim en Linda Kuo het. Je bestelt hier zowel traditioneel Aziatisch eten als fusion en moderne Aziatische gerechten.

Wie zijn jullie?

“Wij zijn opgegroeid boven het Chinese restaurant van onze ouders. Onze Chinese familie is al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw in Nederland, en alle generaties voor ons hadden door heel Nederland traditionele Chinees-Indische restaurants met welbekende gerechten als Babi Pangang en Tjap Tjoy.”

Bananas?

“Bananas… geel van buiten, wit van binnen. Wij zijn in Utrecht komen wonen in 2001 om te studeren en zijn verknocht geraakt aan de stad. Utrecht is ons stadsie! We hielpen in onze jeugd thuis in het restaurant mee en daarna werkten we in verschillende restaurants in Utrecht. Op al deze plekken en van alle mensen die we onderweg tegenkwamen, hebben we geleerd lekker en goed te eten en te drinken.”

En dus ook de keuken in?

“We zijn foodies in hart en nieren en vragen ons wel tien keer per dag af: ‘wat zullen we nu eens gaan eten?’ We maken anderen graag blij met eten, drinken en service. We worden enthousiast van lekker eten en drinken en delen dit enthousiasme graag in onze Aziatische food shop! We maken alles zelf, van de gestoomde bapaos tot de sambal bij het broodje kaas en van de kimchi tot de kombucha. Je kunt bij ons onder meer terecht voor goedgevulde salades, warme wontonsoep, hartige noedels, lekker gebak en verantwoorde drankjes.”

Wat voegt jullie concept toe aan het Museumkwartier?

“We zijn een modern Aziatische afhaal, soms klassiek, soms in een mix van oost en west. Het vlees dat we gebruiken komt van de biologische Utrechtse slager Gerrit Takke en onze vis van de verantwoorde visleverancier Lijffeit & de Jong. Ons aanbod is gericht op de middag, met wat uitloop naar de avond. Ook hebben we mooie Chinese theeën en servies. Deze mix van winkel en modern Aziatische food shop was er nog niet

Wat maakt jullie trots?

“Onze ontzettend mooie houten bar, ontworpen en gemaakt door onze vriendjes, en al onze huisgemaakte waren, waarvan een deel afkomstig is uit het receptenboek van onze ouders. Het is erg leuk om mensen kennis te kunnen laten maken met eten dat we vroeger thuis aten.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Veel experimenteren met nieuwe gerechten zodat we wellicht over een tijdje eigen recepten kunnen toevoegen aan het familiereceptenboek.”

 

Wie, wat, waar en wanneer

Bananas

Aziatische food shop

Twijnstraat 39

3511 ZH Utrecht

030 259 3908

 

Openingstijden

Ma     gesloten
di      12:00-19:00
wo     12:00-19:00
do     12:00-19:00
vr      12:00-19:00
za      12:00-19:00
zo      13:00-19:00