Werk bij Stadhuisbrug weer van start

Na een zomerstop gaat het herstel van de werfkelders bij de Stadhuisbrug weer verder. Snel hierna volgen de kelders richting de Choorstraat. Ook worden drie bomen aan de werf gekapt, voordat het herstel van de walmuur tussen Stadhuisbrug en Bezembrug start. Er komen drie nieuwe bomen terug.

De straat ligt open, maar de winkels blijven toegankelijk via loopbruggen. De aannemer werkt vaak aan meerdere kelders tegelijk. De werkzaamheden aan de kelder(s) starten steeds geluidsarm: met straat- en graafwerkzaamheden.

De drie bomen op de smalle werf moeten worden gekapt omdat boomwortels vergroeid zijn met de warmteleiding. Omdat ze bij het vervangen van deze leiding zullen omvallen worden ze eind september 2023 gekapt. In de winter van 2024/2025 komen op deze werf weer drie nieuwe bomen.

Er komt een tijdelijk informatiecentrum aan Oudegracht 167. In het informatiecentrum is het ontstaan en de historie van het wervengebied te zien, onderhoud door de eeuwen heen en het herstel en behoud waar Utrecht nu aan werkt. Vanaf begin oktober kun je hier terecht. De openingstijden zijn dan van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Vragen over de werkzaamheden? Stel ze gerust aan een van de omgevingsmanagers van het werk aan de werven via werven@utrecht.nl of via 14 030.