‘We hebben veel voordeel van de samenwerking’

Mark van Winden nam digitaliseren van It’s a Present serieus

Na afronding van het succesvolle project Nu Digitaal, waaraan meer dan 200 bedrijven deelnamen, ontwikkelden CMU en GetOn samen met ondernemers in het centrum gratis cursussen om retail en horeca in het centrum van Utrecht digitaal nog beter zichtbaar te maken en juist de fysieke onderneming beter te laten presteren. Het programma heeft geresulteerd in een aantal gratis online cursussen waar ondernemers uit het centrum gratis gebruik van kunnen maken.

Eén van deze initiatiefnemers en tevens deelnemer van het programma is cadeauwinkel It’s a Present op de Lijnmarkt. Verantwoordelijk voor de marketing van de winkel is Mark van Winden. Hij nam namens de winkel, die naast inmiddels twee filialen in Utrecht ook vier winkels in Amsterdam en een in Rotterdam heeft, sinds vorig jaar deel aan het coachingstraject.  

Ondanks dat het met de winkel erg goed gaat, was er toch het gevoel dat het online beter kon. Mark: “Zeker in de coronatijd merkten we dat online belangrijk is. Als alles dicht is moet je het online goed voor elkaar hebben. De website moet vindbaar, toegankelijk en bereikbaar zijn. En natuurlijk wilden via de digitale kanalen meer omzet realiseren.”

De hulpprogramma’s die CMU en GetOn in die periode opzetten kwamen voor It’s a present precies op het juiste moment en mark maakte hier gretig gebruik van. “De 1-op1 coaching was voor ons perfect. Eerder hadden wel al eens meegedaan aan groepscurssussen, maar de persoonlijke benadering beviel ons toch beter omdat daarmee rekening wordt gehouden met je persoonlijke situatie.”

Met de opgedane kennis werd It’s a present, samen met collega-ondernemers van Jos van Dijck, Rachmaninoff Wonen en Van Pommeren uitgenodigd mee te doen aan het uitgebreide Coachingstraject Online Marketing waarbij vanuit de ervaring van de ondernemers en de expertise van GetOn gezamenlijk online trainingen werden opgezet die weer mogelijk werden gemaakt door CMU en gesubsidieerd vanuit MKB Idee. “We hebben heel veel voordeel van de samenwerking met GetOn en we hopen we dat andere ondernemers daar weer hun voordeel mee doen.”

Het project is inmiddels zijn tweede jaar in gegaan en inmiddels kunnen ondernemers uit het centrum gratis gebruik maken van de ontwikkelde cursussen waarbij je thuis wordt gemaakt in de wereld van Google Ads en wat SEO betekent voor de vindbaarheid van je website, hoe Google Analytics werkt, hoe je slim social media inzet en nog veel meer. Het cursusaanbod is hier te vinden.

Mark kan het coachingstraject en de gratis cusussen bij CMU/GetOn iedereen aanbevelen. “De coach legt alles heel duidelijk uit, is heel behulpzaam en verplaatst zich goed in je. Ik ben heel blij met de voortgang die we online hebben geboekt.”

Wil je als ondernemer op een laagdrempelige manier aan de slag met het verbeteren van de digitale zichtbaarheid van je onderneming. Maak dan gebruik van online cursusmateriaal dat voor ondernemers in het centrum gratis te gebruiken is dankzij de aanvraag die CMU heeft gedaan bij MKB Idee. Aanmelden voor de gratis cursussen kan hier

Via de subsidieregeling Ondernemer Centraal van de gemeente Utrecht kunnen ondernemers ook gratis een 1-op-1 coachingtraject t.w.v. € 3.039,60 van een jaar volgen bij GetOn. De regeling start met een toekomstgesprek met een adviseur. Aanmelden voor het toekomstgesprek kan hier