Voetgangersgebied in de binnenstad groter en fiets langer welkom

Vanaf 1 augustus 2022 verandert het voetgangersgebied in de binnenstad. Het gebied wordt uitgebreid met een aantal straten en de tijdstippen voor fietsers veranderen.

Lopen en fietsen

Het winkelgebied in de binnenstad is een druk gebied. ’s Ochtends en ’s avonds kunnen voetgangers en fietsers het gebied samen gebruiken. In de middag is het te druk om voetgangers en fietsers samen het gebied te laten gebruiken. Daarom is het vanaf 1 augustus tussen 12:00 en 18:00 uur niet toegestaan om in het voetgangersgebied te fietsen. Fietsers kunnen gebruik maken van de gratis fietsenstallingen aan de randen van het gebied.

Laden en lossen

De tijdstippen voor laden en lossen in het gebied veranderen niet. Door de veranderingen in het gebied zijn sommige locaties niet meer de hele dag bereikbaar of moeten leveranciers op een andere locatie laden en lossen.

Duidelijke grenzen

Er komen nieuwe borden en om het gebied nog duidelijker te laten opvallen plaatst de gemeente ook tijdelijke lijnen en letters bij alle ingangen van het voetgangersgebied. In de eerste weken van augustus staan er ook regelmatig verkeerscoaches bij de grenzen van het voetgangersgebied om bezoekers te informeren over het gebied en de toegangstijden.

Meer informatie is te vinden op: www.utrecht.nl/voetgangersgebied