Utrecht stelt locatieprofielen op voor evenementen

Utrecht start met het opstellen van de eerste tien locatieprofielen voor buitenevenementen. De locatieprofielen geven duidelijkheid over mogelijkheden voor buitenevenementen op bijvoorbeeld pleinen en parken in de stad.

Zo’n profiel biedt organisatoren duidelijkheid over wat een locatie te bieden heeft aan voorzieningen, zoals elektra en water. Daarnaast gaat het profiel in op onder meer het aantal evenementen per jaar, muziekgeluid, ecologie en bereikbaarheid. De komende maanden gebruikt Utrecht voor onderzoek en gesprekken met organisatoren en bewoners over de inhoud van de locatieprofielen.

De gemeente start met het opstellen van locatieprofielen tien locaties waaronder in het centrum het Domplein, Lucasbolwerk, Park Lepelenburg, Griftpark en het Stadhuisplein en daarnaast het Julianapark, Máximapark (activiteitenveld), Park Transwijk, Recreatiegebied Strijkviertel, Stadhuisplein en Wilhelminapark. De gemeente doet eerst ervaring op met de eerste tien locatieprofielen. Overige locaties volgen dan later.