Tot 1500 euro vergoeding voor energiebesparing

Utrechtse ondernemers met een MKB-bedrijf tot 50 medewerkers kunnen nu tijdelijk 1.000 tot 1.500 euro vergoeding krijgen voor energiebesparende maatregelen. De vergoeding is in te zetten voor tien verschillende maatregelen die energie en CO2 besparen.

Na uitvoering van een maatregel kan de ondernemer via het subsidieloket van de gemeente Utrecht de vergoeding aanvragen. Een ondernemer kan maximaal drie vergoedingen aanvragen, voor drie verschillende maatregelen. Tot de maatregelen behoren onder andere een (hybride) warmtepomp, isolatie van het pand, elektrisch kooktoestel en duurzame terrasverwarming.

Op basis van het beschikbare budget van €525.000,- en de maximale vergoeding van €1.500,- per maatregel, kan de gemeente Utrecht aan minstens 350 energiebesparende maatregelen een financiële bijdrage leveren. Als het budget op is, stopt de regeling.

Ondernemers kunnen alleen een vergoeding aanvragen als het geïnvesteerde bedrag voor de uitgevoerde maatregel minimaal € 1.000 is en de factuur en het betalingsbewijs niet ouder zijn dan 3 maanden. Ga voor meer informatie naar het subsidieloket: www.utrecht.nl/bespaarvergoedingmkb.