Start verbouwing gevel TivoliVredenburg

De ingang van TivoliVredenburg aan het Vredenburgplein gaat op de schop. Vanaf maandag 29 april start de aannemer met de sloop van de oude gevel. Dit duurt ongeveer vier weken. Dan wordt de nieuwe entree met twee draaideuren geïnstalleerd. Eind zomer 2024 is het werk aan de buitenkant klaar.

De nieuwe ingang krijgt veel glas. Het gebouw krijgt daardoor een open uitstraling. Er is gekozen voor driedubbel glas: dat zorgt voor goede isolatie van het gebouw. Aansluitend op de gevelwerkzaamheden pakt TivoliVredenburg de binnenkant van het gebouw aan. Er komt een bouwschutting over de hele lengte van de Vlaamse en Hollandse Toren. Er blijft genoeg ruimte voor voetgangers en de hulpdiensten. Fietsen die tegen de schutting staan, worden weggehaald.

Na de gevelverbouwing wordt de openbare ruimte heringericht. De Hollandse en Vlaamse Toren worden groener, beter verlicht en er komen zitjes. Na de herinrichting is er hier geen ruimte meer om je fiets hier te parkeren. Daarom wordt nu een officieel fietsparkeerverbod voorbereid, inclusief bebording en handhaving. Binnen nu en een half jaar komen er wel ongeveer 200 extra fietsparkeerplekken binnen 150 meter rondom TivoliVredenburg.

De nieuwe entree van TivoliVredenburg en de herinrichting van de omgeving komen voort uit de gebiedsaanpak Hollandse en Vlaamse Toren. Hierin werken de gemeente Utrecht, TivoliVredenburg, Hoog Catharijne en omwonenden samen. Het idee is er een prettige plek voor cultuur- en muziekliefhebbers, winkelend publiek en bewoners van te maken. Lees hier meer