Renovatie voormalige pand H&M Oudegracht Utrecht afgerond

In het centrum van Utrecht is het voormalige H&M-winkelpand gerenoveerd en ontwikkeld tot een nieuwe winkelruimte. In het rijksmonument uit de 17e eeuw opent dit voorjaar van 2023 een vestiging van de warenhuisketen TK Maxx. De winkel heeft straks een oppervlakte van 1.800 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen.

Het pand is van binnen compleet casco gerenoveerd. De bestaande houten vloeren en bestaande stalen constructie zijn verwijderd en er is een compleet nieuwe staal- en betonconstructie aangebracht. Het pand is verduurzaamd door geïsoleerde voorzetwanden, plafonds en voorzetpuien te plaatsen. Het pand is in de afgelopen eeuwen meerdere keren verbouwd en dit is te zien aan de verschillende bouwstijlen en constructies die tijdens de renovatie zichtbaar werden.

De werkzaamheden zijn tijdens normale werktijden uitgevoerd en dus gedurende de openingstijden van de winkels. Het restaurant in de werfkelders onder de Oudegracht 147 is ook opengebleven. De entree van het pand zit direct aan de winkelstraat waardoor de werkzaamheden veel aandacht kregen van het winkelend publiek. Tijdens de Dag van de Bouw in juni 2022 is de bouwplaats open gesteld voor geïnteresseerden.