Reageer op plannen voor Park Paardenveld

Vanaf 11 maart is het mogelijk omte reageren op de plannen voor het nieuwe ontwerp voor Park Paardenveld. In het concept-Integraal Programma van Eisen (IPvE) staat onder meer dat het park ingericht wordt in dezelfde stijl als de rest van het Singelpark. 

Om ruimte te maken voor het groen, horeca, de nieuwe paden en fietsparkeren in het concept-IPvE krijgen veertien parkeerplekken voor auto’s een nieuwe invulling. Er verdwijnen zes parkeerplekken in de Nieuwekade en acht in de straat Paardenveld. De mogelijkheid voor een permanente toiletvoorziening wordt nog onderzocht.

Er komen twee wandelpaden op verschillende hoogtes. Het water blijft goed zichtbaar en bereikbaar vanuit het park en extra bomen en beplanting maken het park groener en meer biodivers. Zowel zonaanbidders als mensen die in de schaduw willen zitten, vinden een geschikt plekje in het park.

In april 2023 is het park op een paar punten al tijdelijk aangepast. Er zijn parkeerplaatsen en betonplaten weggehaald en er zijn gras en bloemen gezaaid en picknickbankjes en stoelen neergezet. De evaluatie van deze tijdelijke aanpassing is ook meegenomen in het concept-IPvE.

Reageren kan door een mail te sturen naar parkpaardenveld@utrecht.nl. Op www.utrecht.nl/parkpaardenveld staat meer informatie en is het concept-IPvE in te zien. Reageren kan tot 12 april. Op 11 maart is er een inloopavond in het Stadskantoor, Stadsplateau 1.