Nu Digitaal officieel van start!

De opkomst van smartphones en mobiel internet heeft de manier waarop we leven drastisch veranderd. Gemiddeld checken we 150 keer per dag onze mobiel en besteden we er 177 minuten op. Ook de manier waarop we consumeren is hierdoor veranderd. Online vergelijken we producten en vervolgens kopen we op een moment en plaats naar keuze. Zowel on- als offline.

Door de coronacrisis is de transitie van off- naar online in een stroomversnelling gekomen. Het gedrag en de behoeften van consumenten zijn snel aan het veranderen. Om als ondernemer succesvol te kunnen inspelen op de nieuwe consument, zijn kennis en digitale vaardigheden van essentieel belang.

Om je hierbij te helpen is deze week het hulpprogramma Nu Digitaal van start gegaan. Nu Digitaal is speciaal ontwikkeld voor ondernemers waarvan het bedrijfsmodel door de 1,5 meter-economie onder druk is komen te staan.

Het programma biedt een pakket aan hulpmiddelen waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. Denk aan 1-op-1 advies, een online scan en een digitale marketing coach. Elke maand staat er een nieuw thema centraal. Over dit thema wordt er online een masterclass gegeven dat je live kan volgen. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waarmee je samen met andere ondernemers aan dit thema en je bedrijf kan werken. Tijdens de bijeenkomsten zijn er experts aanwezig om je hierbij te helpen.

Nu Digitaal wordt mogelijk gemaakt door de provincie en gemeente Utrecht. Het doel van het programma is om je kennis te laten opdoen over het veranderende consumentengedrag en de mogelijkheden van online. Om je te helpen nieuwe kansen te ontdekken en vaardigheden te leren om deze kansen te benutten.

Thema september

In september begint het programma met een introductie in online marketing en sales. In de masterclass leer je alles over de nieuwe consument, de customer journey die hij aflegt en hoe je hier met je online marketing en sales op in kan spelen. De masterclass is perfect voor elke ondernemer die nog geen strategie heeft of zijn huidige strategie wil aanscherpen.

In de bijeenkomsten kan je hier vervolgens samen met andere ondernemers over sparren. Ook zijn er experts aanwezig om vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen ze je helpen met het formuleren van doelen en advies geven over middelen en kanalen. Ben jij er ook bij?