Nieuwe subsidie voor duurzame evenementen

Vanaf 3 april start Utrecht met een nieuwe subsidie om evenementen in de stad te verduurzamen. De stad wil organisatoren zo stimuleren om evenementen duurzamer te organiseren. Denk hierbij aan herbruikbare bekers, ander materiaalgebruik, verminderen van afval, hergebruik van grondstoffen stimuleren, water, energie, mobiliteit en eten en drinken.

Er is in totaal €250.000,- beschikbaar voor de subsidie, aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De subsidie is aan te vragen vanaf 3 april, maar organisatoren kunnen nu al kijken of zij in aanmerking komen via de subsidiesite.

De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor veel ondernemers. Zo ook ondernemers in de evenementenbranche. Vanwege tegenvallende jaren hebben organisatoren niet de ruimte voor een stap richting verduurzaming. Uit gesprekken met evenementenorganisatoren blijkt dat de branche positief is over verduurzaming. Eind 2022 heeft de gemeenteraad besloten om TONK-gelden beschikbaar te stellen voor 2023. Een deel van dat geld wordt nu ingezet voor deze subsidie.