Kunst vanaf de Domtoren

Al enige tijd kijken we tegen een ingepakte Domtoren aan. Maar het is voor een goed doel: hij wordt gerenoveerd, zodat hij daarna weer jaren, wind, regen, vrieskou en zonnestralen kan doorstaan. Om mensen uit te nodigen om tijdens de restauratie de Domtoren te bezoeken, is een kunstopdracht gestart. Beeldend kunstenaar Krijn de Koning heeft een kunstwerk ontworpen over de Domtoren.

Zijn ontwerp bestaat uit vier afzonderlijke werken op vier verschillende plekken in de stad, te weten Park Lepelenburg, Zadelstraat, Janskerkhof en het dak van parkeergarage Springweg. De kunstwerken zijn het best te zien vanaf de Domtoren. De kunstwerken blijven zichtbaar tot eind 2024 of tenminste zolang de restauratie van de Domtoren duurt.

Kunstwerk in de Zadelstraat

In de Zadelstraat komt een witte lijntekening op straat. Enkele kabels waar in de winterperiode de sfeerverlichting aan hangt, maken onderdeel uit van het kunstwerk.

Inwoners en toeristen komen graag in de Zadelstraat. Om te winkelen of om er mooie foto’s te maken, met de Domtoren op de achtergrond. Dit kunstwerk maakt de Zadelstraat nog aantrekkelijker voor bezoekers om er doorheen te lopen en foto’s te maken, vanaf de straat én vanaf de Domtoren.

We verwachten dat het kunstwerk begin juli wordt aangebracht. Zodra er meer duidelijk is over de planning en het aanbrengen van het kunstwerk ontvangt u een nieuw wijkbericht. Ons uitgangspunt is dat u zo min mogelijk overlast ervaart bij de bevoorrading van winkels en toegankelijkheid van woningen.

Na afloop van de restauratie van de Domtoren wordt de straat hersteld en teruggebracht naar de situatie voorafgaand aan het kunstwerk.

Meer informatie?

Heeft u nu al vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Carolien de Boer (projectleider) van Culturele Zaken, via telefoonnummer 14 030 of kunstinopenbareruimte@utrecht.nl.