Jos van Dijck 100 jaar thuis in de Bakkerstraat

CMU feliciteert dé hoedenzaak van Nederland: Jos van Dijck die op 13 augustus 100 jaar bestond! En prachtige prestatie en een fantastisch feit dat er nog echte familiebedrijven bestaan. Daar mogen Francesco Baldi en zijn familie heel erg trots op zijn! En dat zijn wij in het centrum zeker ook!

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw had de Bakkerstraat de bijnaam als ‘Hoedenstraatje’ vanwege de vele hoedenwinkels daar. Tegenwoordig is Jos van Dijck de enige hoedenspeciaalzaak in Utrecht. Net als zijn moeder groeide Francesco op boven de winkel. Ook zijn opa en oma woonden er vroeger en was het een hechte plek om samen te zijn voor de familie.

Op zijn veertiende begon Francesco zijn ouders te helpen in de winkel en in 2001 werd hij officieel eigenaar. Dit heeft hij ook aan zijn zonen meegegeven, de oudste werkt in de winkel mee en zijn jongste is ook niet onbekend met het werk in de winkel. ‘Dat onze kennis van generatie op generatie is gedeeld, is natuurlijk prachtig.” Na al die jaren kan Francesco er nog steeds geen genoeg van krijgen. “Online kan je alles bestellen, maar onze stenen winkel is een echte beleving en ons advies is authentiek.”

Ondanks dat Francesco en zijn familie eigenlijk veel te druk zijn om te feesten, laten ze de verjaardag van de honderdjarige niet voorbijgaan zonder feest. Op 9 september komen familie, vrienden, oud-werknemers, leveranciers en sommige klanten samen in het Spoorwegmuseum voor een feest inclusief livemuziek en toespraken. Ook wordt er een boekje uitgebracht over de geschiedenis van de zaak en zijn familie, met onder andere foto’s uit Het Utrechts Archief.

Meer verhalen over de unieke winkel Jos van Dijck lees je hier:

https://www.ad.nl/utrecht/van-kijkcijferkanon-tot-wereldmuzikant-al-100-jaar-is-hoedenpaleis-jos-van-dijck-een-begrip-in-utrecht~ad4e90