Arjan Kleuver nieuwe voorzitter CMU

‘Ik zoek geen verschillen maar overeenkomsten in de binnenstad’

Het bestuur van Centrummanagement Utrecht (CMU) heeft Arjan Kleuver per 1  juli 2018 benoemd tot nieuwe voorzitter. In Kleuver heeft CMU een waardig opvolger gevonden van Jacques Blommendaal, die na zes jaar afscheid heeft genomen als voorzitter.

Arjan Kleuver is de nieuwe voorzitter van Centrumanagement Utrecht
Arjan Kleuver (foto: Aad van Vliet) Klik op de foto om te downloaden voor persdoeleinden

Arjan Kleuver

Arjan Kleuver (47) was twaalf jaar actief in de gemeenteraad van Utrecht. Het bestuur van de stichting Centrummanagement Utrecht is zeer blij dat Arjan zich nu wil inzetten voor een succesvol centrummanagement. Tijdens zijn tijd als raadslid leerde de uiteindelijke nestor, de stad, de mensen en de politiek zeer goed kennen. Kleuver: “Ik ben zeer dankbaar dat ik deze functie mag gaan uitvoeren. Ik kan me zo nog steeds blijven inzetten en meehelpen de stad waarvan ik zo van houd, nog mooier te maken.”

Verbinden

Kleuver is niet bang dat zijn politieke profiel te sterk is. “Ik ben er niet voor mezelf in deze functie. Het bestuur van CMU bestaat uit mensen van toonaangevende bedrijven, culturele instanties en organisaties uit het centrum. Daartussen wil ik niet bepalend zijn, maar verbindend, zonder de bewoners van de binnenstad uit het oog te verliezen.”

Omzet onder druk

Bestuurslid Mia Amram: “Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het centrum. Toch werpt dit niet zijn vruchten af, zo blijkt uit het onlangs uitgevoerde vierde grootschalige passantenonderzoek. Het centrum blijkt, ondanks alle inspanningen, nog niet op het niveau van het aantal passanten in 2009. De omzet staat hiermee nog steeds onder druk. Dat merken ondernemers in het centrum dagelijks. Er blijft dus werk aan de winkel en die uitdaging gaan we als bestuur met Arjan graag aan.”

Eer

Arjan Kleuver staat te trappelen om aan de slag te gaan. Nadrukkelijk wil hij daarbij optreden zoals bij zijn karakter past: enthousiast en verbindend. “Ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Het is een enorme eer om voorzitter van CMU te mogen zijn.” De nieuwbakken voorzitter is de komende tijd, samen met centrummanager Jeroen Roose-van Leijden veel in de stad te vinden om kennis te maken met alle betrokken belanghebbenden in het Utrechtse centrum.