Catharijnesingel: inrichten als bestemming

De Catharijnesingel wordt vanaf 2025 afgesloten voor doorgaand auto- en motorverkeer. Zoals de gemeente het omschrijft, wordt de Catharijnesingel hiermee een bestemming en niet meer een route. Er komt een verbod op doorrijden tussen de Spoorstraat en de Stationsstraat. De woningen, parkeergarages en het logistieke centrum in de buurt van Hoog Catharijne blijven bereikbaar. Als Lees verder… »


Verscherpte milieuzone en zero-emissiezone definitief

De gemeente Utrecht heeft de verkeersbesluiten voor de milieuzone en de zero-emissiezone vastgesteld en het ontheffingenbeleid voor beide zones goedgekeurd. De toegangseis van de milieuzone voor personenauto’s op diesel wordt per 1 januari 2025 verscherpt en stapsgewijs wordt een zero-emissiezone voor bestelauto’s en vrachtauto’s ingevoerd. Vanaf 1 januari 2025 geldt de blauwe milieuzone. Personenauto’s op Lees verder… »


17e-eeuws rioolstelsel onder oude gebouwen Tivoli opengemaakt

Tijdens de verbouwing van panden aan Oudegracht 245 is een zeer groot en uniek gangenstelsel opengemaakt. Het betreft een bakstenen riool uit de 17e eeuw, onder het gebouwencomplex waarin tot 2013 Tivoli gevestigd was. Het riool was sinds de jaren tachtig bekend, maar door de huidige verbouwing is het gehele stelsel opnieuw toegankelijk en brengt Lees verder… »