Win een bijzondere filmavond

Filmpje pakken tijdens het Nederlands Film Festival? Deel met ons jouw ludieke tip voor bezoekers aan het centrum van Utrecht en je mag als VIP naar een van de NFF-voorstellingen in de Janskerk.

 

Drie bijzondere voorstellingen om uit te kiezen

NFF Open Huis is een openbaar programmaonderdeel dat in samenwerking met CMU wordt georganiseerd. Het Nederlands Film Festival 2019 vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober.

30 september 20:30 – De Libi (speelfilm)
In De Libi volgen we vierentwintig uur lang drie moderne titaantjes van 17 uit een Amsterdamse buitenwijk die er alles aan doen om de fameuze nachtclub ‘Jimmy Woo’ binnen te komen om zo te bewijzen wat ze waard zijn in het leven. Een coming-of-age film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.

1 oktober 20:30 – Ring of Dreams (documentaire)
In een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen, traint Tengkwa een nieuwe generatie show-worstelaar superhelden. Met een kleine kans op roem en glorie en weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de die-hards slagen. Ring of Dreamsvertelt het verhaal van vechten voor je dromen tegen de achtergrond van onze saaie dagelijkse levens.

2 oktober 20:30 – De dirigent (speelfilm)
Als in 1926 de aspirerende dirigent Antonia een concert verstoort, wordt ze door Frank ontslagen. Maar als zij verliefd op elkaar worden, moet Antonia leren dat ze deze liefde moet verloochenen om de plek te veroveren waar ze thuishoort: het concertpodium. De film is gebaseerd op het leven van de Nederlandse Antonia Brico; de allereerste vrouw die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.