Werkzaamheden Voorstraat starten 6 mei

De herinrichting van de Voorstraat start op woensdag 6 mei. De werkzaamheden duren naar verwachting zes maanden. In deze periode zal steeds een deel van de straat afgesloten zijn. Fietsers, auto’s en bevoorradingsverkeer worden omgeleid. Voetgangers kunnen over de stoep blijven lopen.

Op de Voorstraat komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Het gebied wordt aantrekkelijker om te wonen, te winkelen en te verblijven. Het plan is gemaakt samen met onder anderen bewoners, ondernemers en mensen die regelmatig van de Voorstraat gebruikmaken als fietser of automobilist. Met elkaar is toegewerkt naar een ontwerp waarin zo veel mogelijk belangen en wensen terug te vinden zijn.

Doorgaand autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via de Nobelstraat of de Wittevrouwensingel. Bestemmingsverkeer kan, afhankelijk van welk stuk van de straat op dat moment is afgesloten, de omleidingsroute volgen die met borden staat aangegeven. Ook voor fietsers gelden verschillende omleidingsroutes, onder meer via de Wittevrouwensingel. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Reimert.

Meer informatie staat op de webpagina Voorstraat-Wittevrouwenstraat.