Vuelta parcours met Utrechtse start opnieuw onthuld

In Madrid werd deze week het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Na twee jaar uitstel, gaat de 77e editie op 19 augustus van start in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap. La Vuelta zal na de ploegenpresentatie op 18 augustus in Utrecht, drie dagen door Nederland voeren.

Op 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta van start met een ploegentijdrit. Onder de drieëntwintig deelnemende ploegen zijn er gegarandeerd twee met een duidelijk Nederlands tintje, Jumbo-Visma en Team DSM. Mogelijk komt daar de Alpecin-Fenix ploeg nog bij. Deze ploegen waren zeer succesvol in de afgelopen Vuelta, met meerdere etappeoverwinningen en de eindwinst voor Primož Roglič.

Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Wethouder Huib van Olden van ’s-Hertogenbosch: “We zijn er trots op dat we de internationale wielertop mogen begroeten in het hart van onze stad. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de renners een warm welkom te geven in ’s-Hertogenbosch. We vieren die hele dag feest met de ‘Plaza Vuelta’ als spetterend middelpunt.”

De route is nagenoeg gelijk gebleven aan het parcours dat in 2020 reeds was uitgezet. De routekaarten van etappes 1 en 2 zijn hieronder te zien. Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com.

Programma:
Donderdag 18 augustus: Ploegenpresentatie in Utrecht
Vrijdag 19 augustus: Ploegentijdrit in Utrecht
Zaterdag 20 augustus: Etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht
Zondag 21 augustus: Etappe Breda – Breda