Verdwenen horeca in Utrecht

Internetkrant DUIC verhuist binnenkort van Rotsoord naar Achter Clarenburg in hartje centrum. De krant publiceert regelmatig onder meer over ondernemers in het centrum. In dat kader geeft DUIC geeft nu een boek uit met verhalen over horecazaken uit de twintigste eeuw. Om ‘Verdwenen horeca in Utrecht’ te financieren is de krant een crowdfundingactie gestart.

De crowdfundingsactie loopt nog een paar weken. Het streven is om 17.500 euro op te halen. Daarvan is nu bijna 14.000 euro binnen. Het minimumbedrag dat gedoneerd kan worden is 10 euro en daarvoor krijg je de set ansichtkaarten ‘Verdwenen horeca in Utrecht’. Vanaf 30 euro krijgt de donateur een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’. Bekijk https://www.voordekunst.nl/projecten/14490-verdwenen-horeca-in-utrecht voor meer informatie.

Het boek, dat in samenwerking met DUIC wordt uitgebracht, wordt samengesteld door Arjan den Boer en Ton van den Berg. Den Boer kennen we onder meer van het boek ‘Vergeten Gebouwen’ en zijn vele verhalen over monumenten en architectuur in Utrecht. Ton van den Berg, ook wel bekend als Koos Marsman, kennen we van zijn columns in DUIC, van Café Willem Slok, Nieuws030 en van De Groate Utreg Kwis. Beide heren hebben veel geschreven over allerlei horecazaken die in de vorige eeuw in Utrecht te vinden waren.

In het boek worden in totaal vijftig zaken behandeld, met elk een heel eigen verhaal. “Aan bod komen Chinese restaurants, tearooms voor deftige dames, bars met bijzondere namen, cafés waar schrijvers en kunstenaars kwamen, dancings en discotheken, ijssalons, een vegetarisch hotel, een poffertjeskraam en zelfs een ‘foute kroeg’ voor NSB’ers.”

De crowdfundingsactie loopt nog een paar weken. Het streven is om 17.500 euro op te halen. Daarvan is nu bijna 14.000 euro binnen. Het minimumbedrag dat gedoneerd kan worden is 10 euro en daarvoor krijg je de set ansichtkaarten ‘Verdwenen horeca in Utrecht’. Vanaf 30 euro krijgt de donateur een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’.

Bekijk https://www.voordekunst.nl/projecten/14490-verdwenen-horeca-in-utrecht voor meer informatie.