Utrechts bakkie koffie is hot, ook in jouw bedrijf?

Uit het Domkwartier… zie jij koffie al als visitekaartje?

Iedereen kent de gruwelverhalen wel, slechte automatenkoffie op kantoor uit zo’n kartonnen bekertje. Het bestaat echt nog steeds, ook al is koffie de laatste jaren letterlijk en figuurlijk hot. Overal in Nederland, waaronder onze mooie Domstad, lijkt het wel alsof er elke week nieuwe plekken om goede koffie te drinken uit de grond springen.

Hoewel deze koffiebarretjes in het weekend helemaal vol zitten, wordt de meeste koffie tijdens het werk gedronken, gemiddeld maar liefst vier koppen per dag. Uit onderzoek van Dutch Network Group blijkt dat grotendeels slechte koffie een negatief beeld achterlaat bij personeel en (potentiële) klanten. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 85 procent het kopje koffie bij een onderneming ziet als een visitekaartje…

Utrecht heeft stiekem toch wel veel invloed op groei van hoge kwaliteit koffie in Nederland, niet alleen door de gigant met twee letters bij de Gele Brug, maar ook het aantal lokale branderijen zoals Het Koffielab, Keen Coffee, Nordkapp Coffee & The Village Coffee. Deze branderijen gaan voor de beste koffie, branden dit met de grootste zorg en hebben hier ontzettend veel kennis over. Daar mogen wij als Utrechters trots op zijn!

Goede koffie zorgt voor verbinding bij je klanten en bij je eigen personeel. Het brengt mensen samen en kan zelfs zorgen voor verhoging van de productiviteit en het werkgeluk. U raad het al, koffie zorgt niet alleen maar even voor een cafeïne boost, het is veel meer.