Utrecht, zorg goed voor elkaar

Deze poster, met deze tekst is inmiddels al veelvuldig te zien in Utrecht. De poster is een variant op een bekende affiche van Dick Bruna en krijgt in deze coronatijd een tweede leven dankzij Marije Lieuwens. Zij heeft duizenden posters laten drukken om Utrecht een hart onder de riem te steken. Het is de bedoeling dat die achter de ramen van Utrechtse huizen en bedrijven komen te hangen. CMU nam de drukkosten op zich

Verschillende Utrechtse winkels zoals boekhandel Broese, banketbakkerij Theo Blom, de Utrechtse Kinderboekwinkel en de Rode Winkel gaan de poster ophangen. Vanaf vrijdag 3 april ligt de poster in A3-formaat bij Multicopy op de Drift en de poster is ook te vinden in de laatste editie van DUIC, verkrijgbaar in alle supermarkten in Utrecht. Ook is de pdf hier te downloaden.

Lieuwens: “Het is natuurlijk lastig om een poster te verspreiden als je niet zelf naar buiten mag. Ik wil een mooi beeld verspreiden en niet het virus. Zelf ga ik ook alleen maar 1 keer per week naar de supermarkt. Dus als mensen de poster via de DUIC krant in de supermarkt kunnen krijgen is het natuurlijk ideaal. Ik wil gewoon dat zo veel mensen als mogelijk dit hoopvolle beeld voor hun raam plakken en dat we zo elkaar een hart onder riem kunnen steken.”

“Ik krijg veel de vragen van mensen of ze de poster kunnen kopen of mensen die de poster willen verkopen voor een goed doel. Dat is niet de bedoeling. Ik wil geen cent aan het virus verdienen. Dit is compleet ideëel.” Centrummanagement Utrecht heeft met liefde de kosten voor het drukken van de posters op zich genomen.

Ook op Instagram is de actie terug te vinden.”Ik heb een account aangemaakt waar ik foto’s post van de ramen die de poster hebben. Instagram.com/Utrechtzorgvoorelkaar Ondernemers kunnen mij ook taggen en dan post ik die foto’s op sociale media. Is allemaal weer reclame voor ondernemers!”

lees meer over deze actie in DUIC en Indebuurt.nl