Utrecht in top 10 van steden met de meeste vertraging op de weg

Utrecht is geëindigd op de negende plek in de top tien van steden in Nederland met de meeste verkeersopstoppingen. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index. Utrecht wordt gevolgd door Eindhoven en Breda. Leiden staat op nummer één, gevolgd door Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Amsterdam. 

Een gemiddelde autorit in Utrecht duurde 22% langer. Dit betekent dat automobilisten bijna 7 minuten langer deden over een rit van een half uur. In de Utrechtse spits liep de extra reistijd zelfs op tot ruim 14 minuten bij een rit van een half uur. In Leiden – de nummer één op de lijst – deden automobilisten gemiddeld bijna 18 minuten langer over een rit van een half uur in de spits.

Automobilisten in Utrecht stonden vorig jaar gemiddeld 108 uur (4 dagen en 12 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. Om te vergelijken: In 108 uur kun je 129 afleveringen van Wie is de Mol kijken. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn Vondellaan / Baden Powellweg, Oudenoord / Kaatstraat, ’t Goylaan, Lessinglaan / Spinozaweg en Marnixlaan. Op donderdag 17 oktober 2019 stonden automobilisten in Utrecht het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag bijna 18 minuten langer. Dit kwam door een groot ongeluk op de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen waarbij de snelweg voor langere tijd werd afgesloten