Utrecht gaat eenzaamheid tegen met de Santa Run

Zaterdag 17 december vindt in Utrecht de tweede editie van de Santa Run plaats. Honderden als kerstman geklede deelnemers lopen tijdens dit fun-evenement een eenvoudig parcours door de Utrechtse binnenstad. Hiermee steunen zij de Stichting Met Je Hart, een initiatief om onze kwetsbare senioren in Utrecht meer met elkaar in contact te brengen en de eenzaamheid tegen te gaan.

De Santa Run is een initiatief van de Utrechtse Rotary Clubs en de Rotaract. De vorige editie was in 2019 maar kon door Corona daarna twee keer niet plaatsvinden. Het idee is dat met dit jaarlijks terugkerend evenement rond de kerst, aandacht wordt gevraagd voor Utrechtse oudere bewoners die wat extra aandacht kunnen gebruiken. In Nederland wordt dit jaar in meer dan 30 steden een Santa Run georganiseerd.

Om 15.30 uur wordt gestart met een warming-up op het Stadhuisplein (Korte Minrebroederstraat). Om 16.00 start de loop. Het parcours is 1,4 km en kan één of twee keer afgelegd worden. De route loopt via het Oudkerkhof, Jansdam, Achter Sint Pieter, Domplein, Zadelstraat via de Steenweg, dwars door het winkelende publiek, terug naar het Stadhuisplein. Na de finish is er glühwein, warme chocomelk en snert, aangeboden door de sponsors.

De kosten voor inschrijving zijn € 15,- voor volwassen en € 10,- voor kinderen. Hiervoor krijgt de deelnemer een kerstmanpak (inclusief baard en muts), startnummer en een medaille. De bijdragen gaan geheel naar het goede doel. Niet lopen, maar wel sponsoren kan natuurlijk ook. Online inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 15 december 2022 op de website van Utrecht Rotary Santa Run. Voor vragen over inschrijving of anders? Stuur dan een mail naar utrecht@rotarysantarun.nl .