Uitnodiging: opening spectaculaire lichtprojectie over St. Maarten

Donderdag 10 november om 18:00 wordt op de Stadhuisbrug in het centrum van Utrecht, feestelijk de lichtprojectie ‘St. Maarten – Hoe het verhaal aan het licht kwam’ geopend. Tegelijkertijd wordt ook de nieuwe sfeerverlichting in het centrum ontstoken. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om dit aan het einde van de middag op donderdag bij te komen wonen.

Arjan Kleuver (voorzitter Centrummanagement Utrecht) en Kyra Kasel (fondsmanager Ondernemersfonds Utrecht) verzorgen samen de openingen en ter gelegenheid hiervan draagt Fred Penninga namens het Utrechtse Stadsdichtersgilde een gedicht voor. De lichtprojectie is vervolgens van 10 tot en met 13 november tussen 17:30 uur en 23:00 uur te zien op het Stadhuis.

De projectie is een kunstwerk van Mr. Beam, op initiatief en in opdracht van Centrummanagement Utrecht, mogelijk gemaakt door ondernemers en vastgoedeigenaren vanuit het Ondernemersfonds Utrecht en mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de regeling voor ondernemersinitiatieven van Utrecht 900.

De projectie brengt in licht en geluid de verhalen van de geschiedenis van St. Maarten (de schutspatroon van de stad Utrecht), de geschiedenis van de stad Utrecht en de wijze waarop we met elkaar vandaag de dag St. Maarten vieren op spectaculaire wijze samen.

De projectie is de komende drie jaar te zien rondom de viering van St. Maarten in het centrum en is dit jaar een vooraankondiging van de St. Maartenparade XL en van de aansluitende lichtroute door het centrum op 11 november.