The Kulture of Hype&Hope GOLD Edition finale

Na een viertal voorrondes, waarin breakers, hiphoppers, housers, krumpers, poppers en lockers hebben gestreden om een plek in de finale, is het dan eindelijk zover: de grote finale: The Kulture ofHype&Hope GOLD Edition. Dit is een van de grootste hiphop events in Nederland. Op zondag 7 juni wordt in de Stadsschouwburg Utrecht onder toeziend oog van internationaal erkende juryleden gestreden om de prijzen. De allerbeste dansers van Europa strijden tegen elkaar om de nummer een plek van het jaar.

De wedstrijd
Het programma bestaat uit crew battles, The Hypest Cypher en een 7-to-smoke battle. De Hypest Cypher is binnen de hiphop dansscene een onmisbaar element: in een spontane jamsessie freestylen dansers om hun skills te laten zien. In de 7-to-smoke strijden de acht beste dansers in korte één-tegen-één battles waarbij de jury bepaalt wie de ronde wint. Ook zijn er internationale dansscouts aanwezig die op zoek zijn naar de beste dansers voor het grootste hiphop evenement in Europa: ‘I Love This Dance’ dat jaarlijks in Parijs plaatsvindt.

Hiphop verovert haar plek 
Hiphopmuziek (in de brede zin van het woord) is sinds een paar jaren in Nederland een van de meest gestreamde muzieksoorten. Hiphop en breakdance worden steeds meer volwassen dansvormen en zichtbaar voor een groter publiek. Dit komt o.a. door dansers zoals de organisatoren van The Kulture of Hype&Hope: Giovani Vreede & Marsha Webster. Zij organiseren de voorrondes en de finale van The Kulture of Hype&Hope en maken zich hard voor een grotere zichtbaarheid van hiphop en breakdance buiten de gevestigde scene. Zij zijn dan ook zeer verheugd dat Breakdance, na jaren van lobbyen, in 2024 eindelijk als sport bij de Olympische spelen wordt toegevoegd. 

Tickets                                     €15,00
Bekijk het blokkenschema en koop tickets
Of lees meer over TheKulture of Hype&Hope.