Summer School: workshops om Alles uit de Zomer te Halen

In samenwerking met Google Digitale Werkplaats en Utrecht Nu Digitaal bieden we in juli een serie praktische workshops aan. De workshops helpen je om meer uit de zomermaanden te halen met behulp van online marketing.

De Summer School start op maandag 19 juli en eindigt op donderdag 29 juli. De online workshops worden begeleid door professionele Google-trainers. Deelnemen aan één of meerdere workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf hier aan te melden.

De workshops op een rij

Schrijf een online marketing plan voor jouw bedrijf

De eerste workshop vindt plaats op maandag 19 juli van 9:30-12:30. Tijdens deze workshop ga je hands-on aan de slag met het schrijven van een online marketing plan. Je bepaald je doelgroep, klantsegmenten, creëert een persona, stelt SMART doelstellingen op en bepaald hoe je deze kan behalen. Ook ga je aan de slag met content. Aan het einde van de workshop heb je een basis online marketing plan in handen voor jouw bedrijf!

Vergroot jouw lokale vindbaarheid met een Google Mijn Bedrijf profiel

De tweede workshop vindt plaats op donderdag 22 juli van 9.30-11.00. Tijdens deze workshop leer je alles over Google Mijn Bedrijf en hoe je meer klanten kan werven met jouw gratis bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Google Maps. Aan het einde van de workshop weet je;

  • Hoe bestaande en nieuwe klanten de juiste bedrijfsinformatie kunnen vinden;
  • Hoe bestaande en nieuwe klanten makkelijk contact kunnen leggen met je bedrijf;
  • Hoe je beoordelingen verzamelt.

Creëer relevante social media content voor potentiële klanten

De derde workshop is op maandag 26 juli van 9.30-11.00. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het opstellen van een contentstrategie voor social media. Aan het einde van de workshop weet je;

  • Wat mensen graag zien en lezen;
  • Hoe je interactieve content kan creëren om betrokken fans en volgers te krijgen;
  • Welke tools je kan gebruiken;
  • Hoe je een contentkalender maakt.

Word beter vindbaar middels zoekmachineoptimalisatie (SEO)

We sluiten de Summer School af met de vierde workshop op donderdag 29 juli van 9.30-11.00. Tijdens deze workshop ga je jouw doelgroep, klantsegmenten en doelstellingen bepalen. Je leert hoe je een zoekwoord analyse maakt per klantsegment en op basis daarvan content kunt creëren voor je website. Door deze content te maken wordt je beter vindbaar in Google.

Meld je hier aan.

Over de Digitale Werkplaats van Google

Het behalen van online succes is voor veel bedrijven niet eenvoudig. Om ondernemers hierbij te helpen heeft Google de Digitale Werkplaats opgericht. In de digitale omgeving van de Digitale Werkplaats kan je als ondernemer terecht om online cursussen te volgen. Je vindt hier cursussen op het gebied van online marketing, nieuwe technologie en persoonlijke vaardigheden. Ook worden er webinars en 1-op-1 coachingsessies georganiseerd. Voor iedereen is het gratis om hieraan deel te nemen.

Over Utrecht Nu Digitaal

Nu Digitaal is een hulpprogramma speciaal voor mkb-ondernemers gevestigd in de provincie Utrecht en de regio Gooi en Vechtstreek. Het doel van het programma is om je kennis te laten opdoen over het veranderende consumentengedrag en de mogelijkheden van online. Om je te helpen nieuwe kansen te ontdekken en vaardigheden te leren om deze kansen te benutten. Nu Digitaal wordt mogelijk gemaakt door de provincie en gemeente Utrecht in samenwerking met CMU.