Subcultures wint Google Golden Pin Award

Google kiest 12 Nederlandse winnaars op basis van creativiteit, slimme online strategie en goede klantreviews

Google reikt dit jaar voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Utrecht gaat de award naar de spellenwinkel ‘Subcultures’ in Utrecht. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online Bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.

‘Het is een hele leuke verrassing dat we een Google Golden Pin hebben gekregen’, zegt Tijn Rams van spellenwinkel Subcultures in Utrecht. ‘Het is super om in het zonnetje gezet te worden en erkenning te krijgen voor je werk. Toen de winkel gesloten was hebben we gezocht naar hoe we het persoonlijk contact met klanten konden voorzetten, met een flinke dosis creativiteit is er online zoveel meer mogelijk dan je denkt. We hebben een nieuwe webshop geopend en een YouTube kanaal met allerlei vlogs en we bezorgden op de fiets spelletjes bij mensen thuis. Zo bleven we toch in contact met onze klanten. Meerdere klanten gingen zelfs meehelpen met bezorgen, dat was echt geweldig. Het heeft ons in deze periode veel positieve energie gegeven en laat maar weer eens zien hoe blij je kunt worden van spelletjes.’

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het Nederlandse bedrijfsleven, maar het wakkerde ook de creativiteit van ondernemers aan en versnelde hun gebruik van technologie en digitale hulpmiddelen. 81% van het Nederlandse MKB maakte meer gebruik van digitale tools zodat ze tijdens de lockdown in contact konden blijven met hun klanten en ze konden informeren over wijzigingen in hun dienstverlening. Ook bedachten veel Nederlandse ondernemers creatieve oplossingen om hun dienstverlening voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een drive-through restaurant, diner boxen bezorgen, het openen van een pop-up winkel, online proeverijen en passessies op YouTube.