Struinen in de tuinen Utrecht in vernieuwde vorm

De persconferentie van dinsdag 18 augustus heeft podiumkunstenfestival Struinen in de Tuinen behoorlijk aan het improviseren gezet. De aangescherpte adviezen omtrent Covid-19 maken het niet meer mogelijk om met publiek in de tuin van je buurman te genieten van een act. In plaats daarvan komt Struinen in de Tuinen met een aangepaste editie: zondag 6 september kan men tussen 12:00 en 17:00 door de website struinen naar livestreams, of op pad richting openbare tuinen. 

De organisatie van het podiumkunstenfestival heeft in korte tijd samen met de gemeente en veiligheidsregio een nieuw plan opgesteld zodat het toch kan plaatsvinden op zondag 6 september 2020. Struinen in de Tuinen kan namelijk wel plaatsvinden in een aantal groene buitenruimtes die al geprogrammeerd stonden en niet onder de regels van privé-domein vallen. Deze programmering verschijnt komende dagen op www.struinenindetuinen.nl. Op deze locaties wordt er rekening gehouden met alle maatregelen: reserveren is verplicht, bij de entree kan men een vragenlijst invullen en wordt er strikt gehandhaafd op anderhalve meter afstand.

Na vijf maanden voorbereiding stond er een prachtig programma op de website en was alle promotie al verspreid. We zijn ontzettend blij dat we binnen twee weken een nieuw format hebben bedacht en kijken alsnog erg uit de verkleinde versie van Struinen in de Tuinen.’ – Rinske Bouwman – programmamaker Struinen in de Tuinen Utrecht.

Livestream 

Alle deelnemende acts zijn nog wel uitgenodigd om hun optreden live te streamen vanaf hun eigen locatie. Zo kan men digitaal struinen langs al het moois dat cultureel Utrecht te bieden heeft. Alle livestreams zijn via www.struinenindetuinen.nl te bekijken. 

Financiële steun

Naast deze mentale klap, voelt Stichting de Bühne deze aanpassingen ook financieel. Een belangrijk deel van de begroting wordt gedekt met de vrijwillige bijdrage van bezoekers tijdens de Struindag. Alle donaties zijn dus van harte welkom, doneren is digitaal mogelijk viahttps://struinenindetuinen.nl/steun