Streekbierfestival Utrecht herfsteditie

Op 31 oktober, 1-2 en 3 november vindt de 11e editie van het Streekbierfestival plaats. Vier dagen lang genieten van meer dan zestig Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in dertig unieke cafés in het centrum van Utrecht.

Centrumbreed

Het Streekbierfestival is een festival waarbij meerdere cafés in de binnenstad van Utrecht verschillende brouwerijen uit Nederland de mogelijkheid bieden om hun bieren te presenteren aan het publiek. Een café vertegenwoordigt één brouwerij en twee van zijn bieren. Het festival vindt 2x per jaar plaats in het 1e weekend van april en in het 1e weekend van november.

Nederlandse Brouwerijen

Tijdens deze herfst editie staan de mooiste Nederlandse brouwerijen op het biermenu met twee van hun best gebrouwen bieren. In ieder café twee kunnen twee verschillende bieren geproefd worden van de deelnemende brouwerijen. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal. Met een plattegrond kunnen bezoekers zelf een wandelroute uitstippelen en een eigen biermenu samenstellen. Op deze manier loop je een route langs de deelnemende horecazaken om de bieren te proeven.

Kleinere Evenementen

De cafés organiseren samen met de brouwerij ook verschillende kleinere evenementen tijdens het festival, hou daarvoor de Facebookpagina in de gaten. Een week voor het festival wordt het biermenu op Facebook en op de website www.streekbierfestival.nl bekend gemaakt.