Stickeractie ‘Shop Local’ ondersteunt kleine winkeliers

CMU heeft vorige week met het plakken van stickers het project ‘Shop Local’ gelanceerd in het Stadhuiskwartier. Met het project willen CMU en Marlein Parlevliet van Sworfish & Friend, het winkelen bij lokale ondernemers ondersteunen.

“We willen bewustwording creëren onder de bezoekers van Utrecht, zodat zij weten dat ze een lokale retailer ondersteunen, zodra ze bij de winkel naar binnen lopen”, legt kwartiermaker Femke van Vlokhoven uit.

Het idee begon bij Marlein Parlevliet, eigenaar van platenzaak Swordfish & Friend, dat eind december 2018 de deuren moet sluiten. Op zakenreis in Amerika zag zij in een winkelstraat overal stickers van ‘Shop Local’. De kleine lokale winkeltjes met de sticker vormden een groot contrast met de grote Amerikaanse ‘malls’. Ze werd er bewust van dat ze lokale ondernemers wilde steunen en stelde zich de vraag: “Moeten wij wel naar die ‘malls’? Nee, laat ik hier wat kopen.”

Het inspireerde haar om de actie naar Nederland te brengen. In het voorjaar van dit jaar gingen Parlevliet en Van Vlokhoven van CMU met het plan aan de slag. Vorige week werden de laatste stickers uitgedeeld aan lokale ondernemers in het Stadhuiskwartier. Tot nu toe hebben de ondernemers alleen maar positief gereageerd. “Sommige retailers plakten gelijk de sticker op het raam”, aldus Van Vlokhoven.

Lees verder op de pagina van DUIC