Sfeerverlichting siert stad

Zoals ieder jaar, wordt ook dit jaar natuurlijk weer in het centrum de feestverlichting ontstoken. De dagen mogen dan korter en donker worden, de historische binnenstad wordt er bepaald niet ongezelliger op. De ontsteking vindt dit jaar op 10 november plaats. Zijn er problemen met de sfeerverlichting in uw kwartier? Meld het via 06-27255717

Dit jaar is het ornament opnieuw energiezuiniger is dan die in de afgelopen zes jaar zijn gebruikt. De sfeerverlichting wordt zo ingeregeld dat deze niet onnodig lang brandt in winkelstraten en wat langer in gebieden waar meer avondhoreca is. De verlichting brandt in de winkelstraten ’s avonds drie uur korter.

Dit jaar is er daarnaast ook voor gekozen om de sfeerverlichting een kortere periode op te hangen en te kiezen voor minder branduren per dag. Op die manier wordt er dit jaar zo’n veertig procent bespaard op branduren met verlichting die dus ook nog eens energiezuiniger is dan de verlichting van voorgaande jaren. De verlichting zelf is ook duurzaam uitgevoerd en na de komende gebruiksperiode eenvoudig te recyclen. De vulling van de verlichting is gemaakt van goudgele 3D-bioprint van gerecyclede PET-flessen.