Proef samenvoegen deelrayons binnenstad

Vanaf 1 april 2019 start de gemeente een proef in het centrum. Hierbij mogen parkeervergunninghouders (bewoners en bedrijven) in de rayons Wijk C, Janskerkhof e.o., Nieuwegracht e.o. of Springweg e.o. in alle vier deze binnenstadsrayons parkeren. Nu kan dat alleen in het eigen (deel-)rayon.

Hoelang duurt de proef samenvoegen deelrayons in de binnenstad?

De proef duurt 1 jaar en heeft als doel om het makkelijker te maken een parkeerplaats te vinden. Zo wordt zoekverkeer tegengegaan en de parkeerdruk beter verdeeld over de binnenstad. Een groter parkeerrayon kan bovendien makkelijker een tijdelijk verlies aan parkeerplaatsen opvangen, zoals bij evenementen en de wekelijkse lapjes- en bloemenmarkt.

Wachtlijsten

Gedurende de proef blijven de afzonderlijke wachtlijsten voor de deelrayons bestaan. Zo kan het samenvoegen van de rayons eenvoudig worden teruggedraaid als de proef geen succes is. Op basis van de parkeerdrukgegevens en ervaringen van vergunninghouders wordt bepaald of de deelrayons definitief worden samengevoegd. Bij definitieve samenvoeging worden ook de wachtlijsten samengevoegd. Op www.utrecht.nl/stratenlijsten kunt u de stratenlijsten vinden van alle 4 de deelrayons.

Uitwijkmogelijkheden naar ander deelrayon vervallen

Let op! Met de start van deze proef komen alle uitwijkregelingen naar een deelrayon buiten de binnenstad per 1 april 2019 te vervallen.