Praktische informatie Singelloop Utrecht 2019

Op zondag 6 oktober 2019 vindt de 69e editie van de Singelloop Utrecht plaats. Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met 11.000 deelnemers aan de start van deze editie.

 De Singelloop Utrecht kent vier afstanden; Partou Kids Runs 1 km & 2,5 km, 5 km en de 10 km Singelloop Utrecht. De verschillende lopen starten respectievelijk om 11:15 uur, 11:45 uur, 13:00 uur en 14:00 uur in het Wilhelminapark en op de Maliebaan.

 Verkeersvrij parcours

De deelnemers lopen op een verkeersvrij en dus veilig parcours. Dat betekent dat er wegen en fietspaden worden afgesloten in en rondom het centrum tussen 10:00 uur en 18:00 uur. Via gele omleidingsborden worden de alternatieve routes aangegeven. Kijk voor een volledig overzicht van de afsluitingen met bijbehorende tijden op www.singellooputrecht.nl/bereikbaarheid

 Parcours oversteken

Op het parcours zullen, indien mogelijk bij de bezetting van de deelnemers, oversteken worden gecreëerd. Het verkeer, inclusief het fietsverkeer, wordt om het loopparcours heen geleid. Bewoners uit de wijk “Oude AZU” kunnen hun wijk verlaten via de Henriëtte Roland Holststraat, de Bleekstraat. Bewoners kunnen de wijk alleen inkomen via de noordelijke kant (volg de omleiding via de Daalsesingel).

Tot tien minuten voor doorkomst van de deelnemers aan de Singelloop Utrecht bestaat de mogelijkheid om de looproute nog over te steken. Het parcours zelf op rijden is niet meer mogelijk. Als er ‘gaten’ tussen de deelnemers vallen, is er op onderstaande kruisingen, begeleid oversteken mogelijk. Let wel, de deelnemers hebben te allen tijde voorrang. Bij deze oversteekmogelijkheden geld een strikt 30 km snelheidslimiet! Volg hier de instructies op van onze verkeersregelaars!

1.    De oostelijk binnenstad, via het Lepelenburg. 


2.    De wijk rond de Oudwijkerdwarsstraat, via de oversteek over de Burgemeester 
Reigerstraat. 


3.    De westelijke binnenstad via Bartholomeibrug. 


Inlichtingen

Website: https://www.singellooputrecht.nl/info/bereikbaarheid Mail: info@singellooputrecht.nlTelefoon: 06-39003352 (op zaterdag 5 oktober tussen 10:00-16:00 uur en zondag 6 oktober vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur)