Parade Zonder Muren

In 2022 vieren we dat Utrecht 900 jaar stadsrechten heeft. Daarom is er een Sint Maarten Parade XL langs de singels en de wijken van Utrecht. De parade op 11 november vormt de spetterende afsluiting van de viering van Utrecht 900.

De Sint Maarten Parade 2022 staat in het teken van 900 jaar stadsrechten en wordt georganiseerd door Sharing Arts Society in samenwerking met vele partners. Inspiratie voor de Parade zijn tien historische hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad. Iedere wijk heeft daar zijn eigen ‘verhaal’ van gemaakt.

Vanaf de zomer is er in elke wijk gewerkt aan de mooiste lichtsculpturen en lampions. Deze worden in een schitterend feest van licht door de trotse makers in de optocht meegedragen. Natuurlijk ondersteund door orkesten, koren, dansers en theatrale acts. Alle wijken hebben een historisch thema, geïnspireerd door negen eeuwen verhalen van de stad. Langs de route laat het Klokkenluidersgilde de klokken van Utrecht horen.

Programma vrijdag 11 november 2022
18.00 uur Start Parade bij het Spoorwegmuseum
18.00- 20.00 uur Parade volgt de route langs de verdwenen buitenmuren van de stad; via de Maliesingel, Tolsteegsingel, Ledig Erf en Catharijnesingel naar het Moreelsepark
19.00 – 21.00 uur Feestelijke muzikale afsluiting bij het Moreelsepark