Openbare ruimte opnieuw klaar voor veilig, verantwoord en gastvrij bezoek

Afgelopen week hebben we, in aanloop naar kopen op afspraak, ondernemers weer voorzien van nieuwe welkomstmatten en uniforme deurbeleidposters. In overleg en samenwerking met de gemeente zijn de belijning op straat en de welkomstboodschappen met ‘Fijn je weer te zien’ vernieuwd. In samenwerking met Utrecht marketing is de website www.kiesjemomentutrecht.nl geactualiseerd met de boodschappen over kopen-op-afspraak en click & collect.

In aanvulling hierop draaien sinds gisteren ook weer de boodschappen op de digitale schermen om te benadrukken welke mogelijkheden bezoekers hebben om veilig en comfortabel lokaal te kopen op afspraak of te bestellen en af te halen bij de retail en horeca ondernemers in het centrum.

Publieksbegeleiders en andere maatregelen in het centrum

De gemeente zorgt momenteel ook weer voor publieksbegeleiders. Zij zijn herkenbaar aan de door CMU aangedragen rode hesjes met de tekst: Fijn je weer te zien, geef elkaar de ruimte. De publieksbegeleiders beantwoorden vragen, wijzen winkelend publiek op de regels en houden in de gaten hoe alles verloopt in het centrum. Op het moment dat de winkels weer helemaal open mogen dan komen mogelijk ook weer de andere maatregelen aan de orde.