Onthulling van ‘de rode fietser’

Afgelopen week trok een mysterieuze rode fietser in het centrum van Utrecht bekijks van inwoners en bezoekers. De rode fietser is onderdeel van een campagne van de gemeente Utrecht die op maandag 17 augustus start, waarmee Utrechters worden gestimuleerd om gebruik te maken van de zes fietsenstallingen die de binnenstad rijk is.

Leefbare binnenstad
Met de campagne wil de gemeente Utrecht mensen stimuleren hun fiets in een fietsenstalling te zetten. Daardoor komt er meer ruimte vrij op straat, ook nodig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op drukke dagen verwijzen fietscoaches mensen naar de stallingen in het centrum. Sommige stallingen worden al druk bezocht. Bij andere stallingen is nog volop plek.

Actie Stal je fiets. Win een fiets.
In de zes fietsenstallingen in de binnenstad is het mogelijk om vanaf 17 augustus een stempelkaart op te halen. Is de stempelkaart vol dan kan deze uiterlijk zondag 6 september ingeleverd worden in één van die fietsenstallingen en maken deelnemers kans op een fiets van het Utrechtse fietsenmerk BSP.

Middels een loting maakt de gemeente op maandag 7 september de winnaar bekend en kan deze zijn of haar fiets ophalen. Kijk voor meer informatie over de winactie op www.utrecht.nl/wineenfiets.

De gemeente biedt ruim 2500 plekken in zes fietsenstallingen in het centrum. In de voormalige Planeet aan de Lange Viestraat opent medio 2021 een fietsenstalling met 900 plekken. De ‘P-route fiets’ wijst fietsers de weg naar vrije plekken in de dichtstbijzijnde fietsenstallingen. Fietsers kunnen op de digitale borden op straat al lezen in welke fietsenstalling ruimte vrij is. Deze informatie is óók terug te vinden in de app ‘P-route fiets’.