Ondernemersfonds Utrecht: Heel Utrecht actief

Ook de laatste achtergebleven inactieve gebieden hebben het ondernemersfonds inmiddels ontdekt, zo meldt Ondernemersfonds Utrecht (OfU) in haar jaarverslag dat vandaag is gepubliceerd. Alle 73 verschillende gebieden in de gemeente Utrecht maken nu gebruik van het fonds. Het jaarverslag 2017 is hier online in te zien op de website van OfU.

In 2017 deden collectieven in de gebieden ruim 360 aanvragen voor gezamenlijke projecten. In totaal keurde het Ondernemersfonds 6,28 miljoen euro aan aanvragen goed. De uiteindelijke bestedingen bleven ongeveer gelijk aan 2016. Daarmee blijft een uitdaging bestaan als het gaat om besteding van de tegoeden. In 2018 verwacht het bestuur een flinke stap te zetten om de opgebouwde tegoeden weg te werken.

Projecten

In het oog springende projecten die in 2017 werden gerealiseerd met behulp van het ondernemersfonds zijn onder andere: het opstellen van de ontwikkelvisie voor kantorenpark Rijnsweerd, Knus Utrecht (winterfestival in de binnenstad), de informatiebalie in Hoog Catharijne en de XL Rietveldstoel op het Stadsplateau.

Ondernemersfonds Utrecht

Ondernemersfonds Utrecht is een initiatief van en voor Utrechtse ondernemers. Met dit fonds worden gezamenlijke projecten daadwerkelijk gezamenlijk gefinancierd, van sfeerverlichting tot camerabewaking, van evenementen tot elektrische laadpalen. Het doel: het stimuleren van het economische vestigingsklimaat van Utrecht.