Ondernemers Domkwartier, Kinepolis Jaarbeurs en Voedselbank Utrecht organiseren gratis filmvoorstelling op het NFF

De ondernemers van het Domkwartier zetten dit jaar in samenwerking met de Voedselbank Utrecht een speciale filmvoorstelling op tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). Op zaterdag 5 oktober kunnen deelnemers van de Voedselbank Utrecht gratis naar de familiefilm Mijn bijzondere rare week met Tess, van de in Utrecht geboren regisseur Steven Wouterlood. Kinepolis Jaarbeurs verzorgt het flesje water met popcorn voor de aanwezige bezoekers. Na afloop van de voorstelling zijn de jonge hoofdrolspelers aanwezig om vragen te beantwoorden van het publiek. Sinds 2018 zijn de Utrechtse ondernemers uit de binnenstad en het NFF maatschappelijk betrokken bij dit initiatief waarbij een filmvoorstelling gekoppeld wordt aan een goed doel.

Handen ineen

De Utrechtse ondernemers van de binnenstad willen graag zoveel mogelijk mensen laten genieten van al het leuks en moois dat het Domkwartier te bieden heeft. Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. “Daarom hebben we de handen ineengeslagen met de Voedselbank Utrecht, Kinepolis Jaarbeurs en het NFF voor het organiseren van een gratis filmmiddag met popcorn en drinken. Zo hopen we bij te dragen aan een leuke en ongedwongen middag voor deze kinderen, aldus de ondernemers van het Domkwartier.”

Voedselbank Utrecht reageert verheugd: “Veel deelnemers van de Voedselbank hebben geen geld voor een middag naar de bioscoop met hun kinderen. Als je moet kiezen tussen eten op tafel of gymschoenen voor school of een middagje uit, dan is de keuze snel gemaakt. Daarom is dit initiatief zeer welkom. De gezinnen hebben een super leuke middag uit met elkaar en de kinderen hebben daarnaast iets bijzonders te vertellen wanneer ze maandag weer op school komen!”

Toegang

Deelnemers van de Voedselbank Utrecht kunnen zich bij de tien uitgiftepunten aanmelden. Op de dag van de voorstelling, op zaterdag 5 oktober in Kinepolis Jaarbeurs (zaal 13), kunnen de deelnemers op vertoon van hun Cultuurpas gratis de filmvoorstelling bijwonen.

Kijk voor meer informatie op: www.voedselbankutrecht.nl