Ondernemend Utrecht pakt door

Jaarverslag Ondernemersfonds Utrecht 2018

 Het bestuur van Ondernemersfonds Utrecht kijkt terug op een bijzonder geslaagd jaar. Sinds de start van het fonds in 2012 werden er nog nooit zoveel projecten in de stad gerealiseerd. 71 verschillende ondernemerscollectieven initieerden in totaal 436 projecten en de bestedingen uit het ondernemersfonds bedroegen 7.25 miljoen euro. Dit valt te lezen in het jaarverslag van Ondernemersfonds Utrecht dat deze week verscheen. 

Impact op het ondernemersklimaat
De projecten waaraan het ondernemersfonds in 2018 bijdroeg zijn zeer divers. Dit wordt veroorzaakt door de opzet van het ondernemersfonds, waarbij ondernemerscollectieven per gebied bepalen waar zij het geld voor willen gebruiken. Elk gebied kent zijn eigen uitdagingen en de samenstelling van de collectieven is overal anders. In het oog springende projecten uit 2018 zijn de mobiele informatiebalie op Utrecht Centraal, een plattegrond met hotspots in het Máximapark en deondernemersfonds werd met deze projecten letterlijk een stuk zichtbaarder in de stad en had hiermee veel impact op ondernemersklimaat.  

Innovatief project: de buurtconciërge
Een ander door Ondernemersfonds Utrecht ondersteund project is de buurtconciërge. Dit concept is bedacht door ondernemersvereniging Puur Oost ten behoeve van de samenhang en gastvrijheid van Utrecht Oost. De buurtconciërge is een centraal aanspreekpunt. Niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor de St. Aloysiuskerk, het St. Bonifatiuscollege, de Wilg en het Diakonessenhuis. Zo’n brede samenwerking tussen verschillende sectoren is uitzonderlijk en kon alleen ontstaan dankzij middelen uit het ondernemersfonds.

Lees het jaarverslag
Het jaarverslag is online in te zien via www.ondernemersfondsutrecht.nl/jaarverslag.