Zaak in beeld… muziekschool Ceres, Oudegracht 346-348

Het Museumkwartier staat bekend om haar gezelligheid, veelzijdigheid en natuurlijk kunstzinnigheid. Zo is de Twijnstraat haast een dorpsstraat in de stad. Wij zijn eigenlijk de mensen achter al die prachtige ‘zaken’? Deze keer namen we een kijkje bij Muziekschool Ceres op de Oudegracht en spraken met eigenaar Jan Jacob Zegel.. ‘Leerlingen zien optreden maakt me Lees verder… »


In beeld… Hensley Dirks van Voortuin, Back&Fourth en Stathe

Centrum Magazine Utrecht gaat in gesprek met een betrokken persoon verbonden aan het centrum door een winkel, horecagelegenheid of organisatie. Deze keer gingen we in gesprek met Hensley Dirks. Samen met zijn compagnons is hij eigenaar van drie horecazaken in twee kwartieren: Café Voortuin en Back&Fourth in het Universiteitskwartier en eetcafé Stathe in het Vredenburgkwartier Lees verder… »


Arjan Kleuver nieuwe voorzitter CMU

‘Ik zoek geen verschillen maar overeenkomsten in de binnenstad’ Het bestuur van Centrummanagement Utrecht (CMU) heeft Arjan Kleuver per 1  juli 2018 benoemd tot nieuwe voorzitter. In Kleuver heeft CMU een waardig opvolger gevonden van Jacques Blommendaal, die na zes jaar afscheid heeft genomen als voorzitter. Arjan Kleuver Arjan Kleuver (47) was twaalf jaar actief Lees verder… »


Zaak in beeld… Atelier Living

Het Museumkwartier staat bekend om haar gezelligheid, veelzijdigheid en natuurlijk kunstzinnigheid. Zo is de Twijnstraat haast een dorpsstraat in de stad. Wij zijn eigenlijk de mensen achter al die prachtige ‘zaken’? Deze keer namen we een kijkje Atelier Living, Twijnstraat 71 en gingen in gesprek met oprichters Floor en Rick. ‘Wij zetten een fris concept Lees verder… »


Jacques Blommendaal neemt na zes jaar afscheid als voorzitter CMU

‘Centrummanagement Utrecht is een zichtbare partij geworden’ Na zes jaar Centrummanagement Utrecht (CMU) en eerder twee jaar Platform Binnenstad Utrecht, neemt het CMU-bestuur deze zomer afscheid van haar gedreven en ambitieuze voorzitter Jacques Blommendaal. Hij speelde een cruciale rol in het neerzetten van een professionele managementorganisatie voor het Utrechtse centrum. Onder zijn leiding ontwikkelde CMU Lees verder… »


Zaak in beeld… Multicopy

Dat zich in het Domkwartier veel winkels, horeca en andere bedrijven bevinden, mag duidelijk zijn. Maar wie en wat gaat er echter achter al die ‘zaken’ schuil? Deze keer vertelt Sales and Marketing Manager Kees van Staa meer over Multicopy Utrecht-Nieuwegein op de hoek Drift-Nobelstraat. ‘Multicopy is meer dan print- en drukwerk’ Winkels en horeca Lees verder… »


Hart voor Hoog Catharijne… in gesprek met Sarah Vehmeijer

In ons magazine gaan wij in gesprek met een betrokken persoon verbonden aan het centrum door een winkel, horecagelegenheid of organisatie. Deze keer maakten we kennis met Sarah Vehmeijer, Shopping Center Director van Hoog Catharijne-Klépierre. ‘Hoog Catharijne is nu nog meer voor iedereen’ Hoog Catharijne vernieuwt. Sterker nog. Hoog Catharijne is zo goed als nieuw. Lees verder… »


Logistiek makelaar Taco Jansonius ondersteunt ondernemers in het centrum

‘Efficiënter werken = Anders denken’ Ondernemers in het centrum lopen meer en meer tegen logistieke problemen aan als het gaat om bevoorrading. Door net iets anders te plannen, door met andere ogen naar het bedrijfsproces te kijken, door samen te werken, kan op vele manieren efficiency worden bereikt. Logistiek makelaar Taco Jansonius zet zich hier Lees verder… »


Zaak in beeld… Mermaidy

Het Stadhuiskwartier zit vol met mooie en unieke winkels, bedrijven, horeca. Wij willen wel eens weten wie en wat er achter die ‘zaken’ schuilgaan. Deze keer spraken we Serena Kok, eigenaar van fairtradewinkel Mermaidy, Telingstraat 9. ‘Ik verkoop alleen producten met een eerlijk verhaal’ Het is een van die prachtige winkelstraatjes van Utrecht: de Telingstraat. Lees verder… »


Zaak in beeld… Bananas

‘We zijn foodies in hart en nieren’ Een Aziatische food shop noemen de zussen Kim en Linda Kuo het. Je bestelt hier zowel traditioneel Aziatisch eten als fusion en moderne Aziatische gerechten. Wie zijn jullie? “Wij zijn opgegroeid boven het Chinese restaurant van onze ouders. Onze Chinese familie is al sinds de jaren ’30 van de Lees verder… »