Lichtprojectie Sint Maarten

Op donderdag 10 november werd om 18:00 uur de lichtprojectie ‘Sint Maarten – Hoe het verhaal aan het licht kwam’ feestelijk geopend door CMU-voorzitter Arjan Kleuver en OfU-fondsmanager Kyra Kasel. Fred Penninga droeg namens het Utrechtse Stadsdichtersgilde een gedicht voor.

De projectie brengt in licht en geluid de verhalen van de geschiedenis van Sint Maarten (de schutspatroon van de stad Utrecht), de geschiedenis van de stad Utrecht en de wijze waarop we met elkaar vandaag de dag Sint Maarten vieren op spectaculaire wijze samen.

De projectie is de komende drie jaar te zien rondom de viering van Sint Maarten in het centrum en is dit jaar een vooraankondiging van de Sint Maartenparade XL en van de aansluitende lichtroute door het centrum op 11 november.

De projectie is een kunstwerk van Mr. Beam, op initiatief en in opdracht van Centrummanagement Utrecht, mogelijk gemaakt door ondernemers en vastgoedeigenaren vanuit het Ondernemersfonds Utrecht en mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de regeling voor ondernemersinitiatieven van Utrecht 900.

De lichtprojectie is van 10 tot en met 13 november tussen 17:30 uur en 23:00 uur te zien op het Stadhuis. Deze activiteit is onderdeel van de Utrecht 900 Sfeerroute.